< Skyland İstanbul'da Polis Saldırısı 9 Gözaltı

Skyland İstanbul'da işçilerin gasp edilen tazminatları için 5 gündür eylemde işçiler bugün AVM otopark girişini kapatarak oturma eylemi yaptı. İşçilere saldıran polis 9 işçiyi gözaltına aldı.

Skyland İstanbul AVM inşaatında çalışan işçilerin kıdem ve ihbar tazminatları ödenmeden işten çıkarılmasına karşı DİSK/Devrimci Yapı Yol ve İnşaat İşçileri Sendikası ve İnşaat İşçileri Sendikası eylemin 5'inci gününde.

İşçiler bugün de soğuk ve yağışlı havada eylemi sürdürdü. İşçiler AVM girişine geçişleri önlemek için otopark girişini kapatarak oturma eylemine başladı.

Bir süre sonra polis saldırarak Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, Genel Sekreteri Nihat Demir, İnşaat-İş Genel Sekreteri Yunus Özgür, Örgütlenme Sorumlusu Deniz Gider ve beş Skyland işçisini gözaltına aldı.

 

"İş Cinayeti Faili Şirket" 

Eroğlu Yapı'nın işçilerin haklarını gasp etmesine karşı işçilerin eyleme başlaması geçmişte yaşanan iş cinayetini de hatırlattı.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi ve gönüllüleri avukatlar, akademisyenler, sendikalar Skyland şantiyesinde Veysel Keleşoğlu'nun iş cinayetinde yaşamını yitirdiğini hatırlatan paylaşımlar yaparak Eroğlu Holding'in işçi haklarına saldırısına tepki gösterdi. Paylaşımlarda  "İş cinayeti faili şirket şimdi de işçilerin haklarını vermiyor" denildi.

27 Eylül 2016'da Veysel Keleşoğlu iş cinayetinde yaşamını yitirmiş ve cansız bedeni inşaatın moloz çöplüğünde, bir kamyon şoförünün gözüne takılması sonucu bulunmuştu.

Veysel Keleşoğlu'nun iş cinayetinde yaşamını yitirmesine ilişkin dava ise hala açılmadı.