İşçiler Tazminatları İçin Skyland İstanbul Şantiyesinde Eylemde

Skyland İstanbul AVM şantiyesinde çalışan işçilerin kıdem ve ihbar tazminatı gasp edilerek işten çıkarılmaları üzerine eyleme başladı.

İstanbul Seyrantepe'de bulunan Skyland İstanbul Alışveriş Merkezi inşaatında, kıdem ve ihbar tazminatları ödenmeden işten çıkarılan işçileri eyleme başladı. Skyland Alışveriş Merkezi şantiyesinde Eroğlu Yapı bünyesinde çalışan 30 işçi kıdem ve ihbar tazminatları ödenmeden işten çıkarıldı.

Aralarında Devrimci Yapı Yol Ve İnşaat İşçileri Sendikası ve İnşaat İşçileri Sendikası üyelerinin de bulunduğu 30 işçi tazminatları ödenmeden işten çıkarıldı.

Dün Eroğlu Yapı ile bir görüşme gerçekleştirerek işçilerin tüm haklarının eksiksiz ödenmesini aksi halde eyleme başlayacaklarını belirttiklerini ifade eden sendikalar, işçilerin tazminatlarının ödeneceğinin söylenmesine karşın eksik hesaplamalarla işçilerin haklarının gasp edilmeye çalışıldığını aktardı.

Eylemde konuşan bir inşaat işçisi "Biz hakkımız olan kıdem ve ihbar tazminatlarımızı istedik. Eroğlu Yapı bize 'Ben 17 yıldır tek kuruş tazminat ödemedim. Ödemem de' diyor. Hadi bakalım şimdi çıksın söylesin. Biz de burada eylemdeyiz. Son kuruşuna kadar almadan da gitmeyeceğiz" diyerek öfkesini ve kararlılığını dile getirdi.

Dev Yapı İş Sendikası ve İnşaat İşçileri Sendikası bugün Skyland Alışveriş Merkezi şantiyesinde eyleme başladı. "İnşaat İşçisi Köle Değildir", "Eroğlu Şaşırma Sabrımızı Taşırma", "Direne Direne Kazanacağız" sloganları atan işçiler bireylerini yere vurarak haklarını gasp eden Eroğlu Yapı'yı protesto ediyor. İşçiler tüm hakları ödeninceye kadar eyleme devam edeceklerini belirterek tüm emekçilerin desteğini bekliyor.