< Bel Kalper İşçileri Patron Engeline Karşı Kahvaltıda Buluştu

Bel Karper işçilerinin TİS imzalanması, Kod-29 ile atılan işçilerin işe iadesi ücretsiz izinin kaldırılması talebiyle başladıkları eylem 11'inci gününde.

Tekirdağ Çorlu’da Bel Karper fabrikasında çalışırken Türk-İş’e bağlı Tek Gıda-İş’te örgütlenen ve Toplu İş Sözleşmesi (TİS) hakkı kazanan işçilerin eylemi 11'inci gününde.

Tek Gıda İş Sendikası üyesi işten atılan Bel Kalper işçileri 8 Mart günü fabrikanın önünde bir basın açıklaması gerçekleştirmiş ve yaşanan saldırıyı protesto etmişlerdi.

İşçilerin fabirka önündeki eyleminden rahatsız olan fabrika yönetimi ise eylemdeki işçilerle, fabrikadaki işçilerin bağını kesmek amacıyla birkaç gündür üretime ara verdi.

Fabrika yönetiminin yaptığı bu hamleye karşın Tek Gıda İş Sendikası da bir hamle yaparak işçilere "12 Mart sabahı fabrika önünde kahvaltı" davetinde bulundu.

Sendikanın çağrısı üzerine bu sabah fabrikanın önündeki kahvaltıda eylemdeki işçilerle fabrikadaki işçiler buluştu.

Kahvaltıya katılım sağlayan Bel Karper işçileri eylemdeki arkadaşlarına sahip çıktıklarını göstererek, fabrika yönetiminin bu hamlesini boşa düşürerek birlik ve mücadele kararlılıklarını göstermiş oldu.