< < Bakırköy İşçilerinden Fişlemeye Tepki

Toplu sözleşme hakları için eylem yapan Bakırköy Belediyesi işçileri belediye kameramanı tarafından görüntülemeye çalışıldı.

Yaklaşık 3 yıldır toplu iş sözleşmesi imzalanamayan Bakırköy Belediyesi’nde DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube üyesi işçilerin TİS hakları için eylemleri devam ediyor.

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda Salı ve Perşembe günleri basın açıklaması yaparak TİS imzalanmasını, işten atılan işçilerin geri alınmasını ve kısa çalışma ödeneği uygulamasının son bulmasını, iş vasıfları değiştirilerek düşürülen maaşlarının iyileştirilmesini talep ediyor.

İşçilerin Özgürlük Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında belediye işçisi olduğu belirtilen kameraman ve fotoğrafçının işçileri kayda almaya başlaması üzerine işçiler tepki göstererek "Yuh" çekmeye başladı.

Genel İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası 2 Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi ve Şube Mali Sekreteri Süreyya Doğan da görüntü alan kişiye tepki gösterdi. Tartışma yaşanması üzerine emniyet amiri gelerek kamera kaydı alan kişileri alandan uzaklaştırdı.

Sendikal eylemin yasal hak olduğunu söyleyen DİSK Çiftçi ve Doğan, işçileri görüntülemeye çalışan belediye kameramanlarının da ‘İşçi’ olduğunu ifade ederek, çalışanlar arasında tartışmaya neden olacak bu tür davranışlardan dolayı, personeli görevlendiren Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na da tepkilerini dile getirdi.

Önceki hafta Kerimoğlu da gelmiş, işçilerle pankartın yanında durmaya çalışmış, kendisiyle birlikte gelen kameramana, işçileri yakından kayda alması talimatı vermişti. İşçiler Kerimoğlu'na tepki göstermişti.

Emniyet görevlilerinin araya girmesi ile eylem alanından görüntü alması engellenen belediye kameramanlarının ardından taleplerini yenileyen DİSK Genel İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası 2 Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi, “Bizler toplu sözleşme istiyoruz. Aylıklarımızın, yemek paralarımızın düşürülmemesini, işten atılan arkadaşlarımızın geri alınmasını, evlerine ekmek götürmelerini, insanca yaşama ortamı sağlansın istiyoruz” dedi.

“Sözleşme Hakkımız Engellenemez”, "Sefalet Ücreti İstemiyoruz", "Atılan İşçiler Geri Alınsın", "Direne Direne Kazanacağız",. “İş, Ekmek Yoksa Barış Da Yok” sloganları atan işçiler “İŞçinin Hakkını Yiyen Belediye Başkanı Kerimoğlu” yazılı dövizler taşıdı.

İşçiler talep ettikleri her şeyin insani, demokratik ve anayasal olduğunu söyleyerek, haftanın iki günü meydanlarda eylem yapmak değil, masa başında sorunlarını çözmek istediklerini ve emek vererek nitelikli hizmet vermek istediklerini ifade etti.

Bakırköy Belediyesi işçilerinin Salı ve Perşembe günleri yaptığı eylemlere halktan halktan ve kitle örgütlerinden de destek verenler oluyor.

Bu gün yapılan eylemde, Tüm Bel-sen temsilcileri, Bakırköy Kent Savunması, Kent Emekçileri Dayanışması ve Bakırköy halkından bir çok kişi işçilere destek verdi.