Migros Depo işçileri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Çayırova Migros Depo ve Anadolu Grup önünde eylemdeydi. Migros Depo'daki sağlıksız ve ağır çalışma koşullarını, tacizde bulunan amirleri teşhir ederek işlerine geri dönünceye kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde mücadele eden tüm kadınları selamladı.

Uzun ve ağır çalışma saatleri, kötü ve sağlıksız çalışma ortamı, salgına karşı alınmayan önlemler nedeniyle DGD-SEN üyesi oldukları için önce ücretsiz izine çıkarılan ve 52'inci günde ise 29 Kod'la işten çıkarılan Migros Depo işçileri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Çayırova Migros Depo ve Migros'un bağlı olduğu Anadolu Grubu binası önünde basın açıklaması yaptı.

Anadolu Grup önüne polis yığınağı yapıldı. Basın açıklamasında öncelikle daha iyi çalışma koşulları ve özgürlüğü için mücadelede yaşamını yitiren kadınlar anılarak ve bugün bir çok yerde mücadele eden kadıları selamlandı. Kadınların bir çok yerde sömürüye, haksızlıklara, tacize karşı mücadele ettiği ifade ederek, kadınların da özgürlünü kazanacağı vurgulandı.

Migros Depo'daki sağlıksız ortam, ağır çalışma koşulları, kadınlara yönelik tacizi teşhir eden işçiler patron Tuncay Özilhan'a seslenerek tacizci amirleri işten çıkarması gerektiğini söyledi.

Kadın işçilerden Fatma Yiğit, Tuncay Özilhan'a seslenerek, yoğun polis ablukasına alınmalarına tepki gösterdi. Depoda 16-17 saat çalıştığını, sürekli baskı ve mobbing uygulandığını anlattı. "Günde 16-17 saat çocuklarımın yüzünü görmeden çalıştım ben. Üç çocuk annesiyim. Depoda suyun, pisliğin içinde çalıştık. Bu mu karşılığı?" diyerek isyan etti. Kadın işçilerin sürekli amirler tarafından aşağılandığını, tacize uğradığını aktaran Yiğit, "Hala bu tacizcileri çalıştırırken bizi işten atıyorsun. Ama biz pes etmeyeceğiz. Daha önce tacizci amirleri nasıl teşhir ettiysek, insan içine çıkamaz olup gittiyse bunları da göndereceğiz" dedi.

İşçi kadınların birbirlerinden güç alarak mücadele ettiğini belirten Yiğit, "Yılmayacağız,gücünüz bize yetmeyecek. Fabrikalardan da sokaklardan da, depolardan da bu tacizcileri kazıyıp atacağız. Bu tacizci amirler gidecek, biz de işimize geri döneceğiz. Çocuklarımızın hakkını da size yedirmeyiz" dedi.

İşçiler çadırlarını kurmak isteyince polis ablukasına alındı. Polislerin etraflarını çevirerek engellemeye çalışmasına tepki gösteren işçilere isteyen işçilere polis saldırdı.