Basın İş Örgütlü Olduğu Medya Kuruluşlarında Protokol İmzaladı

DİSK'e bağlı Basın İş Sendikası örgütlü olduğu medya kuruluşlarında işkolu düzeyinde toplu sözleşme yetkisi olmamasına rağmen üyelerinin kararlı mücadelesi sonucu protokol imzaladı.

DİSK'e bağlı Basın İş Sendikası, iş kolu düzeyinde toplu sözleşme yetkisi olmamasına rağmen örgütlü olduğu medya kuruluşlarında bir ilki gerçekleştirerek çalışma koşullarına ilişkin protokol imzaladı.

Artı TV ve Artı Gerçek’in de aralarında bulunduğu medya kuruluşlarına hizmet üreten şirketlerde örgütlü DİSK Basın İş Sendikası işkolu düzeyinde toplu sözleşme yetkisi olmamasına rağmen, üyelerinin kararlı ve örgütlü duruşu ile çalışma koşullarına dair bir PROTOKOL imzaladı.

Basın İş Sendikası Artı TV ve Artı Gerçek medya kuruluşlarında çalışma koşulları ve ücretlerine ilişkin maddelerin yer aldığı bir protokol imzalandığını resmi web sitesinde paylaştığı yazıyla duyurdu.

"ARTI olarak kazandık! Söyleyeceklerimiz Herkese" başlığıyla yapılan açıklamada

"Bu kez bizden umutlu haber veriyoruz; editörlerden, sunuculardan, muhabirlerden, yönetmenlerden, sesçilerden, kurguculardan, kameramanlardan… Umutlu çünkü bir arada durmanın meyvesini toplamaya başladık.

Artı TV ve Artı Gerçek’in de aralarında bulunduğu medya kuruluşlarına hizmet üreten şirketlerde örgütlü DİSK Basın-İş, işkolu düzeyinde toplu sözleşme yetkisi olmamasına rağmen, üyelerinin kararlı ve örgütlü duruşu ile işverenle çalışma koşullarına dair bir PROTOKOL imzalamayı başardık

Türkiye medya sektöründe bir ilke imza atmanın gururu hepimize ait, örgütlü davranan herkese... Türkiye gibi sendikal baraj ve yasaklarla, hileli mevzuatlarla gazetecilerin sendikasız bırakılmak istendiği koşullarda bu adım çok değerli ve anlamlı" denildi.

Yayın politikasındaki iddiasını, çalışanların özlük hakları ve çalışma koşulları konusunda taşımayan bütün medya kuruluşlarına bir örnek oluşturduğu ifade edilen açıklamada Artı’da çalışma koşulları ve ekonomik koşulların iyileşmesi, sendikal barajlar ve yasalarla erişilemez kılınan bir hakkın önü açıldığı vurgulandı

İmzalanan protokolle;

• Çalışanlarla yönetim arasında sendika ve işverenden oluşan bir diyalog mekanizması resmileşti. • Her takvim yılı için en düşük maaşa en az %15 zam

• Her yılbaşında çalışanlara ikramiye • Yönetici ve çalışan ücretleri arasındaki farkı sınırlayan maddeler yer alıyor.

Protokolde işçi sağlığı, güvenliği, özlük haklarına dair uygulamalar, mesleki gelişim sürecine dair düzenlemelerin yer alıyor.

Açıklamada "Bu noktaya gelmek hiç kolay olmadı. Geride bırakmayacağımız, unutmayacağımız, hatırlayacağımız ve hatırlatacağımız arkadaşlarımız var. Bu başarı onların da imzasını taşıyor" denilerek Basın İş Sendikası olarak denilerek bu konudaki çalışmaların sürdüğü ifade edildi.