< "Senin Kabusun, Azrailin Olacağız"

Migros Depo işçileri 59'uncu günlerinde Şekerpınar Depo önündeydi. İşçiler, Migros Depo'daki sömürü, mobbing ve tacizi ve yöneticileri teşhir etti.

Çayırova'da Şekerpınar Migros Depo'da çalışan ve Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası’na (DGD-SEN) üye oldukları için önce ücretsiz izine çıkarılan işçiler ile dönme mücadelesinin 52'inci gününde ise 29 Kod'la işten atılmıştı.

Anadolu Grup önüne de eylemlerini taşıyan Migros Depo işçileri 59'uncu günlerinde Şekerpınar Depo önündeydi. Kadın işçiler bugün depoya araç giriş çıkışlarını engelleyerek bir saat boyunca Migros Depo'daki mobbing ve kadın işçilere yönelik tacizi teşhir etti.

En iyi çalışan işçiler işten atılırken tacizci amirlerin hala çalışmaya devam ettiğini söyleyen kadın işçiler, daha önce depo müdürüyken terfi verilen ve Migros Depo Bölge Müdürü olan Mustafa Şahin'e seslenerek : "Biz 59 gündür eylemdeyiz. Muhatap bulamıyoruz. Oradan seyredeceğine yanımaza gel derdimizi öğren. Biz burada taciz var diyoruz. Biz ücretsiz izine gönderildik, işten çıkarıldık ama kadınları taciz eden amirleri hala çalıştırmaya devam ediyorsunuz. Biz tacizci amirler buradan gidene kadar sizi rahat bırakmayacağız. Mustafa Şahin, sen kızına, eşine, annene, kadın akrabalarına baktığında bizi göreceksin. Migros'un direnen kadın işçilerinin yüzünü göreceksin. Senin kabusun olacağız. Her fırsatta Migros Depo'daki sömürüyü, tacizi teşhir edeceğiz. Senin kabusun olacağız, Azrailin olacağız" dedi.

İşçiler konuşmalar arasında "Yaşasın Migros Direnişimiz", "İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek", "Direne Direne Kazanacağız" sloganları attı.

Migros Depo kadın işçiler çalışan arkadaşlarına da seslenerek, sendikalı olmaları, sömürüye, baskılara karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı.