< SML Etiket İşçileri 30.Günde Çadırlarını Kurdu

İşten atılan SML Etiket işçileri, fabrka güvenlik görevlilerinin ve polisin engelleme çabasına rağmen 30'uncu günüde fabrika önünde çadırlarını kurdu.

İstanbul Haramidere Sanayii'de bulunan SML Etiket işçilerinin eylemi 30'uncu gününde. Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası üyesi oldukları için işten atılan üç kadın işçinin fabrika önündeki mücadelesi 30 gündür devam ediyor.

SML Etiket işçileri, fabrika güvenlik görevlilerinin tehdit ve saldırılarına, polisin "Burada çadır kurdurmayız" diyerek engelleme çabalarına rağmen bugün direniş çadırını kurdu.

SML Etiket işçileri otuzuncu gün için hazırladıkları video ile bütün baskı, saldırı ve sömürüye rağmen mücadeleye devam ettiklerini söyleyerek dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu.

 

"İnsanca Çalışmak Ve Yaşamak İsteyen İşçilerin Sesi Olduk"

“SML Etiket fabrikası önünde güvenceli ve sendikalı çalışmak için büyük bir direniş ateşi yaktık. 30 gündür yaktığımız bu direniş ateşi ile SML yönetimine korku saldık. İnsanca yaşamak ve çalışmak isteyen işçilerin sesi soluğu olduk. Taşeronlaşmaya, sömürüye, mobinge ve baskıya karşı işçi ve emekçilerin sesi olduk. Kar, kış, yağmur demeden kurduğumuz çadırla ve başlattığımız direnişle işçi ve emekçilerin çaresiz olmadığını kanıtladık" diyen SML Etiket işçileri, yalnızca fabrika önünde değil SML etiketin üretim yaptığı her adresi eylem alanına çevirdiklerini belirterek, H&M, Zara, Decathlon, Talu Tekstil önünde taleplerini dile getirdiklerini hatırlattı.

Salgın dönemini fırsata çeviren tüm patronlar gibi SML yönetiminin de salgını fırsata çevirdiğini ifade eden işçiler Direniş çadırımızdan duyduğu korkuyla sendikamız Dev-Tekstil'in örgütlenme çağrısına engel olmak amacıyla fabrikanın etrafını çevirdi. Baskı ve zorbalığı arttırdı. Oda yetmedi sendikamız Anadolu yakası temsilcisi Gülnur Ertaş İnce'yi darp etmeye kadar işi vardırdı. Sendikal faaliyetimize engel olmak için polisle bizi yıldırmak istediler. Ama haklarımız ve geleceğimiz için mücadele kararlılığımızı bitiremediler. Bizi yıldıramadılar. Otuz günlük direnişimizde yalnızca SML etiketi işçilerine değil, sefalete ve sömürüye mahkum edilen tüm işçilere mücadele yolunu gösterdik. Direniş okulu ve dayanışma ziyaretleri ile mücadelemiz dayanışma ile güçlenen bir mevziye dönüştü. Otuz günlük direnişimizden aldığımız güçle keyfi işten atmalara karşı kararlılıkla direnmeye devam edeceğiz. Haklarımızdan ve geleceğimizden vazgeçmeyeceğiz. Biliyoruz ki direne direne kazanacağız!” dedi .

 

"Mücadelemizden Vazgeçmeyeceğiz!"

"Sendika düşmanlığına, keyfi işten atmalara, taşeronlaştırmaya hayır! Sendikalı ve güvenceli çalışmak istiyoruz." diyerek 30 gündür SML Etiket fabrikası önünde mücadele ettiklerini vurgulayan işçiler, 30 günlük süre boyunca herşeyi planlı bir şekilde hayata geçirdiklerini, sendikaları Dev Tekstil ile birlikte bir önceki günü değerlendirerek ve sonraki günlerini planlayarak uyguladıklarını söyledi.

Mücadelenin 30'uncu gün mesajında SİNBO direniş okuluna katıldıklarını. direnişte olan işçi ve emekçilere destek olarak dayanışma içinde olduklarını ifade eden işçiler "SML Etiket patronu ve yöneticileri bizleri satın almaya kalktı ama biz SML Etiket fabrikası önünde direnen kadın işçiler onurluca davranarak onlara teslim olmadık. Teslimde olmayağız. Boyun eğmeyeceğiz. Uğradığımız haksızlığa, sendika düşmanlığına ve taşeronlaştırmaya karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Yaşasın direnişimiz! Yaşasın onurlu mücadelemiz!" dedi.