Genel İş Sendikası Genel Merkezi Kartal Belediyesinde TİS'i İmzaladı

Kartal Belediyesi'nde işçiler greve çıkmadan Genel İş Sendikası Genel Merkezi işçi temsilcilerinin toplanmasına bile fırsat vermeden her şey dahil net 4550 TL ücrete imza attı.

Kartal Belediyesi'nde örgütlü Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine yarın greve çıkma kararı almıştı. Grev hazırlıkları sürerken sabah Genel Merkez şubeye TİS'in imzalanacağı bilgisini verdi.

Grev arifesinde olan şube yönetimi ve işçi temsilcilerinin saat 10.00'da toplanacağı belirtilmesine rağmen Genel İş Sendikası Genel Merkezi sözleşmeyi imzaladı.

Genel İş Sendikası Genel Merkezi Kadıköy Belediyesi'ndeki grev sürecinde başladığı grev kırıcılığı, patron işbirlikçiliğini Maltepe, Ataşehir Belediyelerinde sürdürmüştü. Dün de Beşiktaş Belediyesi'nde TİS imzalandığı duyurulmuştu.

Genel İş Genel Merkezi'nin işçilerin iradesine rağmen imzaladığı toplu sözleşmeye göre işçiler 30 gün ikramiye dahil net 4550 TL alacak. (22 gün üzerinden, 2. grup taban, bekar işçi için)

İmzalanan sözleşme ile birinci yıl için %7, ikinci yıl için ise %8 zam uygulanmış olacak. Böylece Birinci taban ücret günlük 126 lira İkinci taban ücret 135 lira, kıdem farkı 10 kuruş olarak belirlendi. İşçilerin haftalık çalışma süresi 40 saat olarak sözleşmede yer aldı.

Bu sözleşmeyle Kartal Belediyesi işçileri en düşük ücreti almış oldu. Sözleşmenin imzalandığı işçilere gönderilen mesajla bildirildi

İşçiler "Taşeron şirkette çalışsak bundan daha yüksek zam alırdık. Belediye işçisine açlığı, sefaleti dayatıyor, sendika genel merkezi de işçiyi satıp bu sözleşmeye imza atıyor"

"Genel İş Genel Merkez yöneticileri oturduğu yerden karar alıyor. Şubelerden, işçilerden habersiz bir şekilde gece vakti İstanbul’a gelip sözleşme imzalıyor. Bu sendika genel merkezinin ihanet sözleşmesidir. O koltuklarda biz işçiler sayesinde oturuyorlar. Ama işçi kendisini satanları o koltuklardan indirmesini de bilir. Bu grev sürecinde patron işbirlikçilerinin yaptıklarını biz unutmayacağız" diyerek sendika genel merkezinin iradelerini yok saymasına sefalet ücretinin dayatılmasına tepkilerini dile getiriyor.