< < Ücretleri Ödenmeyen İşçiler Kule Vince Çıktı

Etiler’de okul inşaatında çalışan ve aylardır ücretlerinin ödenmediğini belirten işçiler kule vinçe çıkarak eylem başlattı.

İstanbul Etilerde yapımı süren Murat Beyaz İlkokulu inşaatında Zara Yapı bünyesinde çalışan inşaat işçileri aylardır ücretlerinin eksik yatırılması ve görüşmelerin sonuç vermemesi üzerine kule vince çıkarak eylem başlattı.

İstanbul Etiler’de aralarında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (Dev-Yapı-İş) üyelerinin de bulunduğu belirtilen 7 işçi, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle kule vincin üstüne çıkarak eylem başlattı.

DİSK/Dev Yapı-İş'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Ücret haktır, gasp edilemez! İstanbul Etiler'de yapılan Murat Beyaz İlkokulu inşaatında Zara Yapı bünyesinde çalışan inşaat işçileri aylardır ücretlerinin eksik yatırıldığını, tüm görüşmelere rağmen durumun düzeltilmediğini belirtip kule vincine çıkarak eylem gerçekleştiriyor" bilgisini paylaştı.