Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle ücretsiz izne çıkartılmışlardı ve 52 gündür eylemde idiler; Migros Depo işçileri “Kod 29” gerekçesi ile bugün işten atıldılar.
Migros Depo işçileri, salgına karşı alınmayan önlemler ve uzun çalışma koşulları nedeniyle DGD-Sen'de örgütlenmişlerdi. Bu nedenle ücretsiz izne çıkarılan işçiler, “Çalışma koşullarının iyileştirilmesi, ücretsiz izinin kalkması, tacizci müdürlerin işten çıkarılması” talepleriyle depo önünde başladılar. Ve eylemlerinin 52’nci gününde Kod 29 (ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı) gerekçesiyle işten atıldılar.
Pandemi döneminde işten çıkarmaların yasaklanmasının tek istisnası “Kod 29” olmuştu. Ve kod-29 ile işten atılan bir işçi ne tazminat alabiliyor, ne de yeni bir iş bulabiliyor. “İşten atma”ları yasaklayan devlet, aslında sermayeye güzel bir kıyak yapıyor. İstemediği işçileri hem kendisinin hem başka patronların yolundan çekmiş oluyor. Son dönemlerde işçilerin buna karşı mücadele yürütiyor olmasının ne derece haklı olduğu, bu son olayda da görülmüş oldu. Cezalandırmak için ücretsiz izne çıkardığı işçiler eyleme başlayınca, patron “akıllanmadıklarına” kanaat getirerek kod-29 ile bir daha cezalandırabiliyor.
İşten çıkarmaları duyuran DGD-Sen Genel Başkanı Murat Bostancı, “52 gündür ücretsiz izne karşı direnişe devam eden arkadaşlarımız, bugün Kod 29 ile işten çıkarıldı. Mücadelemiz Kod 29’a karşı devam edecek” diye mücadeleye devam edeceklerini vurguluyor. Migros işçileri, eylemlerinin 50 ve 51. günlerinde genel merkez önüne gelmişlerdi.