< Kartal Belediyesi İşçileri de Greve Çıkacak

Kartal Belediyesi'nde TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube üyes işçiler grev kararlarını belediyenin kapısına astı.

İstanbul'da belediyelerdeki TİS süreçlerinde anlaşmaların tıkanması nedeniyle belediyeler ardı ardına grev sürecine giriyor.

Geçtiğimiz hafta yine Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube'nin örgütlü olduğu Kadıköy Belediyesi greve çıkmış, Ataşehir Belediyesi'nde ise grev kararı asılmıştı. Bugün ise Anadolu Yakası 2 Nolu Şube'nin örgütlü olduğu Maltepe Belediyesi işçileri greve çıktı. Kartal Belediyesi'nde grev kararı asıldığı sıralarda Maltepe Belediyesi önünde de basın açıklaması yapıldı.

Kartal Belediyesi ile Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel İş) Anadolu Yakası 1 Nolu Şube arasındaki Toplu İş Sözleşmeleri(TİS) görüşmeleri tıkandı. Görüşmelerin tıkanması üzerine işçiler belediye binası önünde bir araya gelerek basın açıklama gerçekleştirdi. “Yaşasın Sınıf Dayanışması” yazılı pankart açılan eylemde açıklamada işçiler sık sık “Sözleşme Hakkımız Grev Silahımız” sloganı atarak grev kararını vurguladı.

İşçilerin kitlesel olarak geldiği basın açıklamasına Genel İş Sendikası şubelerinden temsilciler, işçi örgütleri, demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler de katılarak destek verdi.

 

"Mücadelemiz Koltuk İçin Değil, Ekmeğimiz İçin"

Açıklamada konuşan Genel-İş Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, Kadıköy’de sendikanın genel merkezinin işçilerden habersiz Kadıköy Belediyesi ile sözleşme imzalamasına tepki göstererek, “Biz mücadeleyi ekmek için veriyoruz, koltuk sevdası için değil, makam için değil, para sendikacılığı yapmıyoruz. Sınıf sendikacılığı yapıyoruz” dedi.

 

"İşçinin Hakkını Verin Halaylarla Kutlayalım"

Kartal Belediyesi’ne de çağrıda bulunan Arıkan, “Gelin adım atın, son ana bırakmayın greve çıkmamızı beklemeyin. Gelin masaya oturalım. İşçinin hakkını verin halaylarla kutlayalım yoksa greve çıkacağız. Sonu nereye giderse gitsin” diye konuştu.

Açıklamanın ardından Kartal Belediyesi giriş kapısına grev kararını asan işçiler, uzlaşma sağlanmazsa 4 Mart’ta greve çıkacaklarını duyurdu. Açıklama, alkış,ıslık ve sloganlarla sona erdi.

Ataşehir Belediyesi işçileri ise anlaşma sağlanamazsa 2 Mart'ta greve gidecek.