"Greve Fiili Olarak Devam Ederiz"

Kadıköy Belediyesi'nde grev 3'üncü gününde sürerken Genel İş Sendikası Genel Merkezi ise Toplu İş Sözleşmesini imzalayacağını beyan ediyor. Genel Merkezin bu tavrını işçiler tepkiyle karşıladı.

Kadıköy Belediyesi'nde örgütlü DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube üyesi işçiler TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine başladıkları grevin 3'üncü gününde.

Grev sürerken Genel İş Sendikası Genel Merkezi, belediye yönetiminden yana tavır alarak grevin sonlandırılması için TİS'i imzalayacağını beyan etti.

Genel İş Genel Merkezi'nin bu tavrına işçiler tepki göstererek "Yönetim Şaşırma Sabrımızı Taşırma", "Sözleşme Hakkımız Söke Söke Alırız" sloganları attı.

Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube yönetimi ise işçileri bina içinde toplayarak gelişmelere ilişkin açıklamada bulundu.

Genel İş Sendikası Genel Merkezi'nin TİS'i imzalama yetkisinin bulunduğunu fakat Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube yönetimi ve temsilcileri olarak işçiler tarafından kabul edilmeyen bir sözleşmenin imzalanmasının doğru olmadığını belirttiklerini aktardı.

Açıklamada konuşan Şube Başkanı Ahmet Arıkan "Biz şube yönetimi ve işçi temsilcileri olarak sizin tarafınızdan kabul edilmeyen hiçbir sözleşmeyi imzalamayız. İmzalanmış sözleşmeyi de kabul etmeyiz. Siz verilen teklifi kabul etmediğiniz sürece bir sözleşme imzalansa dahi grevimiz fiili olarak devam eder" dedi.

İşçilerin belediye yönetimi, sendika genel merkezi tarafından arandığı ve sözleşmenin imzalandığı grevin sonlandırıldığı yönünde arandığına dair bilgiler geldiğini söyleyen şube yönetimi "Bu tür söylemelere göre hareket etmeyelim. Biz tüm gelişmeleri size birebir aktaracağız. Ve tüm işçi arkadaşlarımızın da onayını alan bir teklif olmadıkça grevimiz fiili olarak devam edecek. Bu grev kararını hep birlikte aldık, bedelini de öderiz. Sonucuna da hep birlikte karar veririz. Birlik ve kararlılıkla biz bu mücadeleyi kazanacağız" dedi.

İşçiler açıklamanın ardından "Sözleşme Hakkımız Söke Söke Alırız", "Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz", "Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam" sloganları attı.

İşçilerden bir kısmı bu arada bazı bölgelerde İBB ekiplerinin çöpleri topladığı bilgisi gelmesi üzerine görevli arkadaşlarına destek vermeye gitti.

Kadıköy Belediyesi işçilerine bir çok kişi de destek vermek için belediye önüne gelmeye devam ediyor. Dayanışmaya gelenler de Genel İş Sendikası Genel Merkezi'nin TİS'i imzalamak istemesine tepki göstererek, "Bize hizmet eden işçinin kabul etmediği sözleşmeye imza atması sarı sendikacılıktır. Kadıköy işçisinin hakkı olanı vermeleri için grevdeki işçilere destek olacağız" diyor.