"Hakkımız Olanı Alıncaya Kadar Grevdeyiz"

Kadıköy Belediyesi'nde örgütlü DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube üyesi işçiler TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 16 Şubat'ın ilk dakikalarından itibaren greve başladı.

Kadıköy Belediyesi'nde pandemi sürecinin de başlamasıyla 2300 işçiyi ilgilendiren TİS görüşmelerinde 8 aydır olumlu bir sonuç alınamadı.

CHP'Lİ belediyelerde belediye yönetimi ve şirketleri adına görüşmeleri yürüten Sosyal Demokrat İşverenler Sendikası (SODEMSEN) dün akşam TİS görüşmelerinde işçilerin taleplerini karşılayacak bir teklif getirmezken, tüm belediyelerde TİS görüşmelerini askıya aldığını bildirdi.

Kadıköy Belediyesi yönetimi ve CHP'li belediyelerde TİS görüşmelerini yürüten SODEMSEN ile yapılan TİS görüşme süreci ve greve ilişkin Kadıköy Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında konuşan Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Arıkan yıllardır Kadıköy Belediyesi'nde hizmet veren işçilerin insan onuruna yaraşır bir maaş ve çalışma koşulları için toplu iş sözleşmesi istediğini ve aylardır süren TİS görüşmelerinden bir sonuç alamaması nedeniyle greve çıktığını vurguladı.

Kadıköy, Kartal ve Ataşehir Belediyelerinde TİS sürecini tüm işçilerle görüşerek işçiler tarafından seçilen temsilcilerle yürüttüklerini ve tüm gelişmeleri aktardıklarını ve sözleşme taslağını hep birlikte hazırladıklarını vurgulayan Arıkan, işçilerin taşeron şirketlerde çalıştıklarından daha az ücret almaya başladıklarını ve uzun süredir geçimlerini sağlayamaz duruma geldiklerini belirtti.

"Bizim derdimiz evimize ekmek götürmek, insanca yaşam ve çalışma koşullarına sahip olmak" diyen Arıkan, belediye yönetimi ve CHP'li belediyelerde TİS görüşmelerini yürüten SODEMSEN'in işçilerin ihtiyacını karşılayacak bir teklif getirmediği gibi dün gece son saatlerde yapılan görüşmede ise tüm belediyelerde TİS sürecini askıya aldıklarını söyledikleri belirtti.

İşçilerin yaşamlarını sürdürebilecekleri bir ücret teklifiyle gelinmediği sürece de grevi sürdüreceklerini söyledi. Arıkan, Kadıköy, Kartal, Ataşehir ve Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 2 Nolu Şube üyesi Maltepe Belediyesi işçilerinin taleplerinin aynı olduğunu ve insanca yaşamaya yetecek bir ücret talep ettiklerini ifade etti.

Arıkan, "Bizim derdimiz evimize ekmek götürmek. Çocuklarımızın geleceğini için buradayız. Onurlu bir mücadele veriyor ve bu mücadeleyi kazanıncaya kadar da bu birlik ve beraberlikle grevimizi sürdüreceğiz. Bugün başladığımız grev işçi sınıfının insanca yaşam mücadelesi içindir. İşçilerin TİS güvencesine kavuşabilmesi içindir. Bugün bu mücadeleyi kazanarak gelecekte bu grevi onurla ve gururla anlatacağız. İnsanca yaşamı sağlayacak bir teklifle gelinmediği sürece hep birlikte kararlılıkla grevimizi sürdüreceğiz. Ve kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız" dedi.