Kadıköy Belediyesi'nde Grev Ateşi.... -Güncellendi-

Kadıköy Belediyesi'nde TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 16 Ocak'ta grev kararı alan Genel İş Sendikası üyeleri grev ateşlerini yaktı.

Kadıköy Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube arasında yapılan ve 2300 işçiyi ilgilendiren TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine bu gece yarısından itibaren işçiler greve gidiyor.

İşçiler belediye yönetiminin bugüne kadar olumlu adım atmaması üzerine bu gün Kadıköy Belediyesi başkanlık binası önünde grev ateşlerini yaktı. Şu an sendika ile Belediye yönetimi arasında görüşmeler sürüyor. İşçilerin sloganlarla grev ateşleri başında bekleyişi sürüyor.

***

Kadıköy Belediyesi işçileri saat 20.30 itibariyle polisin sokağa çıkma yasağı uyarısı ve para cezası kesme tehdidi nedeniyle bahçeden belediye binasının içinde grev halayı ve sloganlarla TİS görüşmelerindeki sonucu bekliyor.

Saat 23.00 itibariyle Kadıköy Belediyesi yönetimi ile Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube arasındaki  görüşme devam ediyor.

Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube'nin TİS görüşmelerinde Kadıköy Belediyesi yönetimi özellikle ücretler konusubda  insanca yaşamaya yetecek ücret talebini karşılayacak bir teklif getirmedi.

Kadıköy Belediyesi'nde 8 aydır bu gece yarına kadar süren TİS görüşmelerinde anlaşmaya varılamadı. İşçiler öğle saatlerinde belediye başkanlığı binasının bahçesinde grev ateşlerini yakmışlar ve sloganlarla görüşme sonucunu beklemişlerdi.

16 Şubat'ın ilk dakikalarından itibaren işçiler Belediye binasında ilk "Bu İş Yerinde Grev Var" pankartını asarak grevi başlatmış oldu.

Kadıköy Belediyesi işçileri mesaiye başlayan tüm işyerlerinde de grev pankartlarını asarak greve başlayacak.