< "Sabrımızı Zorlamayın"

Menemen Belediyesi’ne bağlı Meta-Su AŞ. işçilerinin AKP ve CHP arasındaki yetki kavgası sonucu çalışamaz hale gelmelerine karşı başlattıkları eylem devam ediyor. İşçiler 15 Şubat günü, eylemlerinin 12. gününde Menemen Cumhuriyet Meydanı’ndan Menemen Belediyesi önüne yürüyüş gerçekleştirdiler.

Yürüyüş esnasında sık sık “ Biz Çocuklarımıza Onurlu Bir Gelecek Bırakacağız Ya Siz?”, “Direne Direne Kazanacağız”, “Direnen İşçiler Asla Yenilmez”, “Zafer Direnen Emekçinin Olacak” , “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam”, “Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber, Ya Hiç Birimiz” sloganlarını atan işçiler yürüyüş güzergahı boyunca eylemlerinin nedenini anlatan bildiriler dağıttılar.

Menemen Belediyesi önüne gelindiğinde işçiler adına basın açıklamasını Meta-Su İşyeri Temsilcisi Kader Yayla okudu. Yayla “ Görevden alınan Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yerine AK Parti adayı Aydın Pehlivan Başkan Vekili olmuştur. Kura çekimi sürecinde CHP’li ve AKP’li adayların itirazları ve siyasi çekişmelerin faturası biz Menemen Belediyesi emekçilerine kesilmiştir. Menemen Belediyesi Başkan Vekili Sayın Aydın Pehlivan, Belediye Meclisi’nden şirket yetkilerini alamadığı gerekçesiyle Meta-Su ve Menaş’ta çalışan 660 emekçiyi hukuk dışı bir şekilde günlerdir işbaşı yaptırmamıştır.” dedi.

“Hiç kimse biz emekçiler üzerinden siyaset yapmasın. Hiç kimse bizleri kendi siyasetine alet etmesin. Bizler siyasi partiler arasında yaşanan siyasi tartışmaların, gerilimlerin tarafı değiliz. Bizler bu sürecin ne savcısı ne de hakimiyiz. Aksine biz emekçiler, siyasi partiler arasındaki çekişmenin mağduruyuz.” diyen Yayla, bu tutumun hukuk ve insanlık dışı olduğunu vurguladı ve tek taleplerinin işlerine geri dönmek olduğunu söyledi.

Uğradıkları haksızlık ve hukuksuzluk karşısında sabırla sorunun çözülmesini beklediklerini belirten Yayla sözlerini şöyle sürdürdü; “ Süreci bu hale getirenlere çağrımızdır. Sizler de biz emekçiler kadar olgun olun. Sizler de biz emekçiler kadar ayrıştırıcı değil uzlaşıcı, kindar değil hakkaniyetli olun. Sizler de biz emekçiler kadar Menemen halkını düşünün. Siyasi tartışmalarla, gerilimlerle ateşe benzin döküp, biz emekçileri açlıkla terbiye edip kışkırtmaya kalkmayın. Unutmayın, biz emekçilerin de sabrının bir sınırı var. Bizim sabrımızı daha fazla zorlamayın. Rüzgar ekenin fırtına biçeceğini unutmadan; bu hukuksuzluğu, adaletsizliği el birliği ile giderin. Aksi taktirde yaşanacak olumsuzlukların sorumlusu biz emekçiler değil, bu siyasi krizden beslenip, bizleri açlığa, yoksulluğa mahkum edenler olacaktır.”

Basın açıklaması sloganlarla sona ererken, işçiler belediye binası önündeki bekleyişlerini sürdürmeye devam ediyorlar.