< Yasin Kaplan Halı İşçileri Eylemde

Yasin Kaplan Halı işçileri, Kod 29 ile işten çıkarılmaları üzerine fabrika önünde eyleme başladı. daha önce yine Kod 29'la işten çıkarılan İşçi Kemal Makas'ı da yanlarına alarak fabrika önünde beklemeye başladı.

Gaziantep OSB'de bulunan Yasin Kaplan Halı Fabrikasında 12 Şubat'ta işten atılan işçiler bugün fabrika önünde eyleme başladı. İş Kanunu 25/2 maddesi ile tazminatsız ve haksız yere işten atma atlan işçiler Kod 29 zulmüne artık yeter" diyerek Başpınar Organize'de aynı haksızlığa uğrayan bütün işçileri destek olmaya çağırdı. İşçiler "Başpınar'da bu kölelik düzenine ve Kod 29 zulmüne dur demek için birlik olalım" dedi.

Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan Yasin Kaplan Halı, üretim yavaşlattıkları gerekçesiyle 16 işçiyi Kod 29 ile tazminatsız işten çıkarmıştı. İşyerinin verdiği zammı yeterli bulmayan işçiler, zamma tepki göstermiş ve fabrika yönetimiyle toplantı yapmıştı.

Ardından fabrika yönetimi işçileri tek tek odaya çağırarak savunma istemişti. Kod 29 ile tazminatsız şekilde işten atılan işçiler, daha önce yine Kod 29 ile işten çıkarılan 11 senelik işçi Kemal Makas'ı da yanlarına alarak fabrika önünde eyleme geçti. İlk işten atılan işçiden sonra işten atılan 16 işçi DİSK Tekstil Sendikasına üye. DİSK Tekstil Sendikası da yarın saat 12'de fabrika önünde basın açıklaması yapacağını duyurdu.

İşçiler, Organize Sanayi'deki diğer işçilere dayanışma çağrısında bulundu. "Kod 29'la tazminatsız ve haksız yere işten atma zulmüne artık yeter" diyen işçiler, "Bugünden itibaren fabrika önünde beklemeye başladık. Sendikamızın da desteğiyle işe geri alınıncaya kadar direnişimiz sürecek. Başpınar Organize'de aynı haksızlığa uğrayan bütün işçi kardeşlerimizi destek olmaya çağırıyoruz. Başpınar'da bu kölelik düzenine ve Kod 29 zulmüne dur demek için birlik olalım" dedi.