< Baldur’da DİSK’in 54'üncü Yıl Etkinliği

DİSK 54'üncü kuruluş yıl dönümü etkinliğini Gebze’de grevde olan Baldur işçileriyle grev alanında gerçekleştirdi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 54'üncü Kuruluş yıl dönümü etkinliğini Gebze'de 25 Aralık'tan bu yana grevde olan Baldur işçileriyle birlikte grev alanında gerçekleştirdi. Etkinlik başlarken ücretsiz izine karşı mücadele eden, Systemair HSK işçileri sloganlarla alana giriş yaptı.

54 yıl önce grevlerde kurulan DİSK'in bugün Baldır grevinde kuruluş yıl dönümünü kutladığını ifade eden Serdaroğlu, DİSK’in tarihinden, Kemal Türkler’in mücadele çizgisine değindi. Konuşmasında şiirlere de yer veren Serdaroğlu, Türkiye işçi sınıfının mücadele geçmişini aktardı.

Serdaroğlu Baldur'da yıllardır süren sendikalaşma sürecini aktararak “Baldur işçileri patronun karşısında kararlılıkla grev iradesi ortaya koydu” dedi.

Mücadelenin bu kararlılıkla kazanılacağını ifade eden Serdaroğlu’nun konuşmasının ardından DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu bir konuşma gerçekleştirdi.

İşçilerin sık sık "Direne Direne, Direnişten Zafere”, “Patronların Kölesi Olmayacağız”, “Yaşasın Baldur Grevimiz” sloganları attığı etkinlikte

Baldur’da DİSK’in 54'üncü Yıl Etkinliği

Etkinlik sendika, toplu sözleşme ve grev hakkı için grev yapan Baldur işçileri selamlanarak başladı. Mücadelede ölümsüzleşenler için yapılan saygı duruşu ile devam eden programda DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu bir konuşma gerçekleştirdi.

Erdal Güney'in de şarkılarıyla katıldığı etkinlikte grev alanında marşlar, ezgiler söylenerek halaylar çekildi.