Ekmekçioğulları İşçilerinden İstanbul'da Eylem

Ekmekçioğulları işçileri 65. gününde İstanbul'a gelerek patronun işlettiği Şişhane'deki otopark önünde eylem gerçekleştirdi.  

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan Ekmekçioğulları Metal işçileri İstanbul'da Şişhane Meydanı'nda, Ekmekçioğulları Şirketi'nin işlettiği otopark önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. 

"Sendika Anayasal Haktır, Atılan İşçiler Geri Alınsın" yazılı pankart açılan eyleme DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu katıldı. 

 

"Pandemide Can Siperane Çalıştılar"

Adnan Serdaroğlu, Ekmekçioğlu işçilerinin Kod 29 ile işten çıkarıldıkları için işsizlik sigortasından faydalanamadıklarına dikkat çekti. Serdaroğlu, Çorum Valisi'nin bir gün bile işçileri ziyaret etmediğini belirterek, "Pandemi süresince işçilerin yaşamış olduğu sıkıntılar her yönüyle beşe katlandı. Fabrikalarda virüse karşı can siperane çalışıyorlar, çarklar dönsün diye ölümle burun burna çalışıyorlar. Buna rağmen işçinin kıymetini ne hükümetin ne de işveren nezdinde gördük. İşçinin anayasal haklarını kullanmasına ne hükümet ne de işveren saygı gösteriyor" dedi. 

 

"İşçi Haklarına Duvar Örüldü"

Çorum'dan Ankara'ya tüm engellemelere rağmen yürüyüş yaptıklarını anımsatan Serdaroğlu, Türkiye'nin "patronlar cumhuriyeti" olduğunu söyledi. Patronlara ne isteniyorsa verildiğini ancak işçilerin haklarına duvar örüldüğünü kaydeden Serdaroğlu, 65 gündür halka bunları anlattıklarını belirtti. 

 

"Kod 29 Kaldırılacak mı?"

Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Serdaroğlu, Erdoğan'a seslenerek "Referandumda gündeme getirdiğiniz sendikal haklar olacak mı yeni anayasada? Diyordunuz ya 'isteyen iki sendikaya üye olabilir'. Kod 29 kaldırılacak mı yeni anayasadan" diye sordu. 

12 Şubat Cuma günü DİSK'in 10. kuruluş yılı olduğunu da hatırlatan Serdaroğlu, Baldur işçilerinin grev alanında kutlama yapacaklarını duyurdu. 

 

"Türkiye'yi Dar Ederiz"

Bu akşam 17.00'de DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla görüşecekleri bilgisini veren Serdaroğlu, sesleri duyulmadığı ve talepleri karşılanmadığı takdirde Ekmekçioğulları Şirketi'ne Türkiye'yi dar edeceklerini de söyledi. 

Eylem sloganlarla sona ererken, işçiler Şişhane Meydanı'nda bildiri dağıttı.