Galatoprt şantiyesinde Anel Elektrik'in taşeron firmalarında çalışan işçiler söz verilmesine rağmen ödeme yapılmaması üzerine bugün yine eyleme başladı.

Galataport şantiyesinde Anel Elektrik'in taşeron firmalarında çalışan işçilerin ücretleri söz verilmesine rağmen ödenmedi.

İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK), Emeğin Gücü ve Dev Yapı İş Sendikası üyesi işçiler bugün Galaport İrtibat Ofisi önünde tekrar eyleme başladı. Anel Elektrik'e bağlı taşeron firmalarda çalışan işçiler ücretlerinin ödenmesi talebiyle 26 Ocak'ta iş bırakarak şantiye önünde eyleme başlamıştı.

27 Ocak'ta yapılan görüşmede karşılıklı hesap çıkarılıp mutabakat sağlanması ve Şubat ayının ilk haftasında tüm alacakların ödenmesi konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Fakat ilk hafta bitmiş olmasına rağmen işçilere ödeme yapılmadı. İşçileri sürekli tek tek görüşmeye çağırarak direnişi kırmaya çalışan firma yetkilileri, daha önce yapılan hesaplardan çok daha az miktarda alacak çıkararak işçileri bu parayı kabul etmeye zorluyor.

Bugün sabah saatlerinde "Galataport Haklarımızı Gasp Ediyor Haklarımızı Almadan Gitmiyoruz" yazılı pankart açan işçiler, "On gün önce ödenecek diye söz verdiler eylemimizi sonlandırdık. Ama bir kere daha gördük ki, patronların sözüne güven olmuyor. Paramız ödenmeden buradan gitmeyeceğiz" diyorlar. Anel Elektrik yetkilileri işçilere üzerinde yalnızca giriş çıkış tarihleri bulunan, tüm haklarını aldıklarını beyan eden evrakları imzalatmaya çalışıyor. Bazı işçilerle uzlaşmaya çalışarak işçilerin birliğini kırmaya ve eylemden vazgeçirmeye çalışıyor.

İşçiler yarın da gasp edilen hakları için Galataport İrtibat Bürosu önünde olacak.