< Kafe-Bar İşletmecileri Ankara'ya Yürüyecek

İktidara gerekil tedbirlerin alınması çağrısında bulunan kafe-bar işletmecileri, talepleri karşılanmadığı takdirde Ankara'ya yürüyeceklerini duyurdu.

Pandemi nedeniyle uzun süredir kapalı olan kafe-bar işletmecileri gerekli önlemlerin alınarak işletmelerinin açılması ve talebiyle eylemlerini sürdürüyor. Kafe-bar işletmecileri bugün Şişhane Meydanı'nda açıklama yaptı.

"Esnaf Batıyor! Tedbirler Alınsın, İş Yerlerimiz Açılsın" yazılı pankartı açılan eylemde, "Barlar 10 Aydır Kapalı Vaka Sayısı Arttı, Hayret!", "İş Yok, Aş Yok", "Virüsten de Açlıktan da Ölmek İstemiyoruz", "Aşçıyım İşsizim", "Hayatı Değil Salgını Durduralım", "Aldığınız Vergilerde Avrupa Verdiğiniz Destekle Somali'siniz", "Müzisyenim Açım", "Nargileci Esnafı Bitti Tükendi", "Kira Desteği Sağlansın", "Bıçak Kemiğe Dayandı" yazılı dövizleri taşındı.

Eylemde basın metnini Beşiktaş Esnaf Derneği Başkanı Hasan Durmuş okudu.

Pandeminin faturasının esnafa kesilmesini kabul etmediklerini söyleyen Durmuş, iktidarın gerekli adımları bir an önce atması gerektiğini belirterek "12 aydır işletmelerimizin kapalı olmasından ötürü, işletmecisinden çalışanına yüz binlerce ailenin evinde matem havası var. Toz pembe vaatlerin ve sözlerin aksine; işimiz yok, aşımız yok, açtayız ve açıktayız" dedi.

Durmuş, taleplerinin karşılanmadığı takdirde Ankara'ya yürüyeceklerini açıklayarak ve talepleri sıraladı:

* İşletmelere yapılan kira yardımının, işletme usülüne bakılmaksızın basit usül ve gerçek usül diye bir ayrım yapılmadan bütün esnafa yardım yapılması ve miktarın daha yüksek olması.

* Kapalı kaldığımız, ya da açılmış olsa bile iş yapamayan tüm işletmelerin geçmiş bir yıla ait tüm vergilerinin silinmesi, sürecin ne zaman normalleşme başlayacağı belli olana kadar tüm vergilerin iptal edilmesi.

* Kısa çalışma ve ücretsiz izin ödeneklerinin, en az asgari ücret düzeyinde artması.

* Elektrik, su, doğalgaz faturalarında vergilerin alınmaması.

* Bankaların işletmelerin kredi puanına, borçlarına bakmaksızın, kredi desteği sağlaması ve verilecek kredilerin ödemelerinin en az bir yıl sonra başlaması.