< < Migros Depo İşçileri Anadolu Grup Önünde

Sendikaya üye oldukları için ücretsiz izne gönderilen Migros Depo işçileri, eylemlerinin 32’nci gününde Anadolu Grubu önündeydi.

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde sendikaya üye oldukları için bir kısmı ücretsiz izne gönderilen Migros depo işçileri, eylemlerinin 32’nci gününde işlerine iade ve sendikal haklarının tanınması talebiyle Ümraniye'de bulunan Anadolu Grup Genel Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. "İşçiler Açken Tuncay Özilhan'a Huzur Yok” ve “Ücretsiz İzne, Sendika Düşmanlığına, Mobbing’e Ve Tacize İzin Vermeyeceğiz" pankartı açan işçiler, “Yaşasın Migros Direnişimiz”, “İşçiler Açken Migros’a Huzur Yok” sloganları attı.

 

"Buradaki İşçileri Tanımak Zorundasınız"

İşçiler adına açıklama yapan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) başkanı Murat Bostancı, 32’nci gününe giren direnişlerinde kararlı olduklarını ifade etti. İşçi iradesinin yok sayılamayacağını belirten Bostancı, “Buradaki işçileri tanımak zorundasınız. Ücretsiz izne gönderemezsiniz. Bir yandan sarı sendikalarla pazarlık yapıyorsunuz diğer yandan kapalı kapılar ardında kirli pazarlıklar yapıp, işçileri yok sayıyorsunuz” dedi.

 

"Arkadaşlarımızın İşlerine Dönmesini İstiyoruz"

İşçilerin sendikaya üye oldukları için ücretsiz izne gönderildiğini kaydeden Bostancı, “İş yeri çalışmaya devam ediyor. Yeni işçiler alınıyor. Mesai ve iş yoğunluğu var. Ama sırf sendikalaştığı için sendikalı faaliyetlerde bulunduğu için baskı yaparak ücretsiz izne gönderemezsin. Biz burada kaç gün olursa olsun biz bekleyeceğiz. Yalnızca hakkımız olanı istiyoruz. Ve hakkımızı alana dek buradan gitmiyoruz. Bizim tek talebimiz ücretsiz izne gönderilen işçi arkadaşlarımızın geri dönmesidir” dedi.

 

"Hiçbir Yere Gitmiyoruz"

Ücretsiz izne gönderilen işçilerden Nur Kılınçlı, ise Tuncay Özilhan’a seslenerek “Yukarıda oturacağına gel şuradaki insanları bir gör. Gör ve bunlar niye burada diye sor. Deki siz niye dışarıdasınız. Burada direndiğimizi gör. Şu an burada bu kadar insan varsa hepsi haklarını almak için ya da işe tekrar dönüş yapmaları içindir. Bizi duy Tuncay Özilhan biz buradayız. Hiçbir yere gitmiyoruz” dedi.

Migros Depo işçilerinden Sevim Güneş “Dosyayı iletmek için oturma eylemi yaptık. Çünkü kimse işçilerle dalga geçemez. Biz haklarımız için oturma eylemi yapıyoruz. Sonuç alana kadar eylemlerimize devam edeceğiz” dedi.

Pazartesi dosyayı hazırlayıp geldiklerini fakat dosyalarının reddedildiğini belirten Ümit Gürler, “Hazırladığımız dosyayı gene almayacaklardı. Biz de oturma eylemi başlattık. Yönetici gelip dosyayı almasıyla eylemimize son verdik” dedi.

Şirket Yetkilisi İle Görüşme

Açıklama sonrası işçiler, bina önünde oturma eylemine başladı. Daha sonra şarkılar eşliğinde halaylar çeken işçiler saatlerce eylemi sürdürdü. Eylem devam ederken şirket yetkililerinden bir kişi işçilerle görüşme yaparak taleplerinin değerlendirilmesi için biraz zaman istedi. Sendikalılar bu sözün ardından alandan alkışlarla ayrıldı.