< Kadıköy Belediyesi İşçileri 16 Şubat'ta Greve Çıkacak

Kadıköy Belediyesi işçileri TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 16 Şubat'ta greve çıkacaklarını bildirerek işyerlerine grev kararı astı.

Kadıköy Belediyesi'nde örgütlü DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube üyesi işçiler TİS görüşmelerinde anlaşma sağlayamaması nedeniyle tüm birimlerde grev kararı aldı.

"Taleplerimizi Karşılamak Belediye Yönetiminin Görevidir"

Belediye önünde konuşan DİSK Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Arıkan, “Taleplerimizin karşılanması Belediye Başkanı’nın görevidir” dedi.

Toplu İş Sözleşmeleri’nin (TİS) 30’dan fazla maddesinde belediye yönetimiyle anlaşma sağlanamadığını ifade eden Kadıköy Belediyesi binlerce işçi 11 gün içinde anlaşma sağlanmazsa 16 Şubat’ta tüm birimlerle iş bırakacaklarını duyurdu.

"Gidecek Başka Yerimiz Yok"

Belediye başkanlık binası önünde bir araya gelen işçiler burada kısa bir açıklama gerçekleştirdi. “Yaşasın Sınıf Dayanışması” yazılı pankartının açıldığı eylemde işçiler, “Ya Sözleşme Masası, Ya Grev Halayı”, "Sözleşme Hakkımız Söke Söke Alırız", "Direne Direne Kazanacağız" sloganları attı.

Açıklamaya DİSK Genel-İş Sendikası'nın Anadolu Yakası’nda bulunan tüm şubeleri de destek verdi.

Çok sayıda siyasi partinin de katıldığı açıklamaya Halkların Demokratik Partisi(HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu’da katılarak destek verdi. Açıklamada söz alan DİSK Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, “Bizim gidecek başka yerimiz yok. Derdimiz gerginlik yaratmak değil. 7 aydır sözleşme masada bekliyor. Buradan tekrar sesleniyorum. Hepimizin mantığı aynıysa, hepimiz emekten yanaysak, hepimiz aynı gemideysek taleplerimiz karşılamak sizlerin görevidir. Belediye Başkanı’nın görevidir” dedi.

"Kadıköy'deki Gözaltılarına Tepki"

Açıklamada dün ve önceki gün Kadıköy'de gerçekleştirilen basın açıklamalarında polisin şiddetli saldırısına da değinilen eylemde, şube yöneticisi Ali Ekber Erarslan'ın dün Kadıköy'de gözaltına alınmasını da yuhalayarak ve "Baskılar Bizi Yıldıramaz" sloganı atarak protesto etti ve bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Açıklamanın ardından grev kararını kapıya asarak sloganlar eşliğinde alkışlarla halay çeken işçiler "16 Şubat'ta Grevdeyiz" diyerek eylemi sonlandırdı.