< < Devrimcilerden Migros Ve Baldur İşçilerine Ziyaret

Devletin saldırılarına karşı yan yana gelen DBP, ESP, Partizan, Mücadele Birliği, Alınteri, Devrimci Parti ve SMF’nin çağrısı ile dün (26 Ocak) Migros ve Baldur işçileri ziyaret edildi.

“İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek”, “Migros İşçisi Yalnız Değildir”, “Yaşasın Sınıf Dayanışması” sloganlarıyla Migros işçilerinin yanına gelen kurumlar adına burada kısa bir konuşma yapıldı.

Sermayenin pandemi fırsatçılığı ile bir çok yerde işçileri işten çıkardığı, süren pek çok işçi eylemi olduğu ve bu eylemlerin ve dayanışmanın birleştirilmesi halinde kazanıma dönüşeceği söylenerek, daha sık ziyaretlerle işçi eylemlerini gündeme taşımaya çalışacakları vurgulandı.

Migros’tan sonra Baldur işçilerinde idi sıra. Baldur fabrikasının etrafında polis ablukası vardı. Grevdeki işçilerin gündeminde, fabrikada yeni üretilen malların, eski ürün gibi gösterilip fabrikadan çıkarılması sorunu vardı. İşçiler, grevin bu şekilde kırılmak istenmesine tepki gösterirken, sendika da patronla görüşerek, çıkarılan ürünlerin işçiler tarafından kontrol edilmesine karar verildi. İşçiler, dışarıda bekleyerek süreci takip edeceklerini söylüyorlar.

Kurumlar adına burada yapılan konuşmada 1 ayı aşkın süredir devam eden Baldur grevi ile dayanışma içinde olacakları söylenerek, yine eylemlerin birleştirilerek büyüyeceği vurgulandı.

Baldur işçileri, dayanışma için gelen devrimci kurumları “Yaşasın Sınıf Dayanışması”, “Birleşe Birleşe Kazanacağız” sloganları ile uğurladı.