< < Galataport Şantiyesinde İkinci Gün

Galataport şantiyesinde işçilerin gasp edilen ücretlerinin ödenmesi talebiyle başladıkları eylem ikinci gününde.

Galataport şantiyesinde Anel Elektrik'in taşeron firmalarında çalışan aralarında Emeğin Gücü, İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) ve Dev Yapı İş Sendikası üyelerinin de bulunduğu işçilerin gasp edilen alacakları için başladıkları eylem ikinci gününde devam ediyor.

Mesai saatinde şantiyede toplanan işçiler "İnşaat İşçisi Köle Değildir", "Emeğin Gücü Sermaye Yenecek", "Ücret Haktır Gasp Edilemez" "İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız" sloganlarıyla eyleme başladılar.

İşçiler daha sonra Galataport İrtibat Bürosu önüne geçerek sloganlarını burada sürdürdüler.

Şirket yetkilileri ile görüşme talep eden işçilere ilk olarak "Burada yetkili kimse yok önceden randevu almamız gerekir" denildi.

İşçiler sloganlarla eylemlerine devam etmesi ve kararlılığı sonucu şantiyeden birkaç yetkili gelerek işçilerle görüştü.

Galataport şantiyesinde işçilerin kararlılığı sonucu "Burada yetkili yok denilirken şirket yetkilileri "Avukatınız gelsin görüşme yapmalım" dedi. Avukat gelerek şirket yetkileri ile görüşmeye girdi. İşçilerin bekleyişi sürüyor.

Sabah saatlerinde Mücadele Birliği okurları ve Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB)'nden öğrenciler de işçileri ziyarete gelerek destek oldular.