< < Ermenek'te İşsiz 3 Madencinin Evi Yandı

Ermenek'te işsiz olan 3 madencinin evi yandı. Bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın sonucunda madenciler evsiz kalan madencilerin hayvanları da yandı. Sosyal medyadan madencilerle dayanışma çağrısı yapıldı.

Karaman'ın Ermenek İlçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Gökçeseki Köyü'nde önceki gece çıkan yangında 3 işsiz madenci evlerini ve hayvanlarını kaybetti. İşsiz olan madenciler için dayanışma çağrısı yapıldı.

     

Evlerden birinde bilinmeyen nedenle çıkan yangının kısa sürede büyüyerek yanındaki evlere de sıçradığı, sokakların dar olması nedeniyle olay yerine ulaşmakta güçlük çeken itfaiye ekipleri, yangına müdahale etmekte güçlük çektiği belirtildi. Yanan 3 evinde tamamen kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

Evsiz kalan üç maden işçisinin de şu anda işsiz olduğunu ifade eden Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, dayanışma çağrısında bulundu. Aksu sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda "Karaman/Ermenek Gökçeseki Köyünde üç işsiz kardeşimizin evleri bugün yaşanan yangında itfaiye de yetişmeyince tamamıyla yandı. Hayvanları hayatlarını kaybetti. Aileler köyde komşularında kalıyorlar. Ermenek Maden İşçileri Meclisi acil dayanışma çalışması başlattı" diyerek maden işçileriyle dayanışma çağrısı yaptı.