< PTT İşçileri: “Ankara Yolumuz, Ölüm Olsa Sonumuz”

İstanbul ve İzmir'de işten atma ve ücretsiz izin saldırısına karşı mücadele eden PTT-Sen ve PTT-Kargo-Sen üyesi işçiler görüşme talepleri karşılanmazsa Ankara'ya yürüyecek.

PTT-Sen ve PTT-Kargo-Sen üyesi işçileri, İstanbul ve İzmir'de PTT Baş müdürlükleri önünde işten atma ve ücretsiz izin saldırılarına karşı başlattıkları mücadelenin 32'inci gününe ulaştı.

14 bini aşkın PTT işçisini temsil ederek yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve insan onuruna yakışan çalışma koşulları ve yaşam mücadelesi verdiklerini ifade eden işçiler 29 kod olarak da ifade edilen İş Kanunu'nun 25/2 maddesi ile işten atmalara ve açlığa mahkûm eden ücretsiz izin dayatmasına karşı kışın yağmuruna, karına, soğuk havasına rağmen 32'inci gününe girdi.

PTT işçileri yetkilerle görüşme taleplerinin karşılanması halinde Ankara'ya yürüyeceklerini belirtti.

Eylemlerinin 30'uncu gününde yaptıkları açıklamada PTT-Sen ve PTT-Kargo-Sen üyesi işçiler “PTT açık açık anayasayı ihlal ederek sendika yöneticilerimizi ve üyelerimizi işten çıkardı. 30 gündür direniyoruz ve pek çok yerden destek buluyoruz. Özel olarak defalarca randevu talep etmemize rağmen henüz cevap gelmedi. Anayasayı ihlal eden PTT yönetimi randevumuzu cevap vermedi. 1 Şubat’a kadar cevap gelmezse Ankara’ya yürüyeceğiz. Direnişimize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Ankara yolumuz, ölüm olsa sonumuz” ifadelerini kullandı.

İzmir ve İstanbul'a PTT Başmüdürlüğü önünde eyleme devam eden işçilere sendika, meslek odaları ve çeşitli iş kolundan işçiler de dayanışma ziyaretinde bulunuyor.