< < Soma Maden İşçileri Kazandı

Soma maden işçilerinin tazminatları ve ücretleri için 8 yıldır verdikleri mücadele kazanımla sonuçlandı.

Manisa'nın Soma ilçesinde maden ocaklarında çalışan işçiler tazminat ve ücret alacaklarının ödenmesi için 8 yıldır mücadele ediyordu.

Defalarca ödeme sözleri verilmesi fakat yerine getirilmemesi üzerine maden işçileri defalarca Ankara'ya yürüyüşe geçmiş polis ve asker tarafından engellenen işçiler darbedilerek gözaltına alınmıştı.

Son olarak geçtiğimiz yıl yine Ermenek maden işçileriyle birlikte Ankara'ya yürüyüşe geçmişti.

Örgütlü oldukları Maden İş Sendikası ile devlet yetkilileri arasında yapılan görüşmede Ocak ayında işçilerin alacaklarının ödeneceği sözü alınmıştı.

İşçilerin örgütlendiği Bağımsız Maden-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada "Geçen yıl Soma Kömürleri işletmelerinde çalışan, tazminatları işveren, sarı sendika eliyle gasp edilip ödenmeyen işçilerle yürüttüğümüz mücadele neticesinde TBMM'den yasa çıkartarak kazanım sağlamıştık. 4 bine yakın hak sahibi madencinin 2 bin 200'nün hesaplarına paralar yattı. Eksik hesaplama vb itirazlarda bulunan yaklaşık bin 800 madencinin alacakları itiraz incelemesi biter bitmez yatacak. Takipçisiyiz" denilerek maden işçilerinin kazanımları duyuruldu.