PTT İşçileri İstanbul ve İzmir'de 26 Gündür Sokakta

PTT taşeron işçilerinin direnişi 26. gününde İstanbul Sirkeci ve İzmir Bayraklı PTT önlerinde devam ediyor.

PTT’de çalışan taşeron işçiler, bağımsız PTT-Sen ve PTT Kargo-Sen’de örgütlenmelerinin ardından ücretsiz izin ve işten çıkarma saldırısıyla karşılaştı. Sendika Genel Başkanı da dahil işten çıkarılan PTT-Sen ve PTT Kargo-Sen üyeleri, 9 Aralık’ta İstanbul, İzmir ve Bursa PTT başmüdürlükleri önünde oturma eylemi başlattı.

Sendikal hakları da engellenen PTT’de çalışan taşeron işçilerin zorla ücretsiz izin ve işten çıkarılmaya karşı başlattıkları mücadelenin 26'ıncı gününde.

İzmir'de Bayraklı PTT önünde ve İstanbul Sirkeci PTT önünde eylemlerini sürdüren PTT işçileri konuşmalar ve sloganlarla işten atma ve ücretsiz izin saldırısını teşhir ederek işlerini geri istediklerini anlatıyor. Eylem alanına demokratik kitle örgütleri, sendikalardan da pek çok kişi dayanışma ziyaretlerinde bulunuyor.