CPS İşçileri Ücretler Ödensin, İş Güvencesi Sağlansın

Deriteks'in örgütlü olduğu CPS işçileri, eylem yaparak fabrikanın devir işlemlerinin yapılmadığını yaşanan sorunun işçileri etkilediğini belirterek ücretlerinin ödenmesini ve iş güvencesinin sağlanmasını istedi.

İstanbul Tuzla Serbest Bölgede bulunan Deriteks'in örgütlü olduğu CPS Otomotiv işçileri, patronlar arasındaki anlaşmazlık gerekçesiyle fabrikanın devir işlemlerinin yapılmadığını, yaşanan sorunun bedelini ise kendilerinin çektiğini söyledi. İşçiler ücretlerin ödenmesini ve iş güvencesinin sağlanmasını istedi.

CPS Otomotiv işçileri patronun Gebze'deki bulunan başka fabrikası olan CPS Pressform önüne giderek eylem yapan işçiler iş güvencelerinin sağlanmasını, işyerinin geleceğine dair belirsizliklerinin bir an önce çözülerek ödenmeyen ücretlerinin yatırılmasını istedi.

Deriteks Genel Başkanı Musa Servi ve şube yönetiminin patronla yaptığı görüşme sonrasında yapılan açıklamada, patronun 15 Ocak Cuma gününe kadar taleplerin yerine getirilmesi konusunda adım atacağı bilgisi verildi.

İşyeri temsilcileri ve işçiler ise cuma gününe kadar adım atılmadığı takdirde, eylemlerini her yerde sürdüreceklerini söyleyerek eylemi sonlandırdı.