< İnşaatında Çalıştıkları Binaların Fotoğraflarıyla Eylem Yaptılar

 

Kayı İnşaat inşaat işçileri 2. günde de patron Coşkun Yılmaz’ın ofisinin önünde kendi emekleriyle var ettikleri binaların fotoğraflarıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen işçiler bugün saat 11.00’de Levent’teki Yapı Kredi Plaza önünde buluşarak seslerini Coşkun Yılmaz’a ulaştırmaya çalıştı.

Yurtdışında inşaatında çalıştıkları binaların, şantiyelerin fotoğraflarını taşıyan işçiler "Sadaka değil alınterimizin karşılığını istiyoruz" dedi.

 

"İşçiler 2 Yıldır Oyalanıyor"

İnşaat Sen tarafından yapılan açıklamada Kayı İnşaat’ın yurt dışındaki şantiyelerinde ve ofislerinde çalışan 250’ye yakın işçinin bir yıldan fazla süredir maaşları ödenmedi. 2019’dan bu yana işçiler defalarca Kayı İnşaat patronu Coşkun Yılmaz’a ulaştı. Ancak her seferinde 'Ödeyeceğiz' yanıtıyla karşılaştı" denidi.

Kayı İnşaat’ın yurt dışındaki şantiyelerinde ve ofislerinde çalışan 250’ye yakın işçinin bir yıldan fazla süredir maaşları ödenmedi. 2019’dan bu yana işçiler defalarca Kayı İnşaat patronu Coşkun Yılmaz’a ulaştı. Alacaklarını istedi. Ancak Coşkun Yılmaz, 2 yıla yakın süredir “Ödeyeceğim” diyerek işçileri sadece oyalıyor.

 

İşçiler 28 Aralık 2019’da maaşlarını alamadıkları için Cezayir’de grev yaptı. Arabuluculuk sözleşmeleri imzalandı. Hakedişlerin 2020 Mart ayında ödeneceği taahhüt edildi. Ancak sözler de tutulmadı. Anlaşmalar çöpe atıldı. İşçiler dava açtı. Yüzlerce kez patronla görüştü. Coşkun Yılmaz “en yakın zamanda ödeyeceğim” diyerek işçileri sürekli oyaladı.

 

"İşçilere Para Yok Ama Holding Büyüyor"

"Kayı İnşaat koca şantiyeler üzerinden milyonlar kazandı. Sermayesine sermaye kattı. Öyle ki Kayı İnşaat 2007 yılından bu yana her sene en büyük 250 uluslararası müteahhit listesine giriyor. Bununla övünüyor. Ancak sıra işçilerin alacaklarını ödemeye gelince para yok" denilen açıklamada bununla birlikte Kayı Holding sadece inşaat alanında değil birçok iş kolunda büyüdükçe büyüdüğüne Enerji ve medikal alanlarında şirketleri kurduklarına dikkat çekildi.

 

"İşçiler Hakedişlerini İstiyor"

Açıklamada "Yazın , kışın soğuğunda şantiyelerde, ofislerde işçiler çalıştı. Ailelerinden, sevdiklerinden aylarca ayrı kaldı. İşe geç başlama lüksleri olmadı. Önlerine ne yemek konduysa onu yediler. Nereyi yatak diye gösterdilerse orada yattılar. Yani kimse Kayı İnşaat patronlarından sadaka istemiyor. Tüm çalışanlar hakedişlerini istiyor" denildi.

İnşaat Sen yarın Coşkun Yılmaz ile görüşmek için yarın (14 Ocak Perşembe günü) saat 11:00'da yine Yapı Kredi Plaza önünde olacaklarını belirtti.