< KESK'ten Boğaziçi Öğrencilerine Destek

KESK İstanbul Şubeler Platformu, Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyum rektör Bulu'yu protesto ettikleri için gözaltına alınan öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını isteyerek, "Kayyumları üniversitelerimizde istemiyoruz" dedi. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, 7 Ocak günü Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör Melih Bulu'nun atanmasını protesto ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan ve işkence gören öğrencilerle dayanışma için eylemi yaptı.

Kadıköy'de Beşiktaş İskele Meydanı'nda, "Üniversite A.Ş.'ye Hayır! Kayyum Rektör İstemiyoruz" yazılı pankart açılan eyleme HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da katıldı.

KESK İstanbul Şubeler Platformu adına basın metnini Dönem Sözcüsü Hüseyin Özev, okudu. Öğrencilerin gözaltına alınmasının, iktidarın üniversitelerde özgür düşünceyi, bilimi, demokrasiyi, laikliği, barışı, eşitliği ve özgürlüğü savunan öğrencileri susturmak için yürüttüğü politikaların bir devamı olduğunu belirtti. "KESK olarak, rejimin ve rejime sadakatle itaat eden rektörlerin üniversitelere biçtiği kaftanı hep birlikte demokratik mücadele ile yırtabileceğimizi biliyoruz. Umutlar arttıkça iktidarlarını yitirme korkularına da daha fazla tanık oluyoruz" dedi.

Herkesi atanan kayyumu kabul etmeyen Boğaziçi Üniversitesi bileşenleriyle dayanışmaya ve insan, toplum ve doğa yararına üniversite mücadelesine destek olmaya davet eden Özev "Demokratik haklarını kullandıkları için gözaltına alınan tüm öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Tüm örgütlü sesimizi çoğaltıyoruz. Karanlığınıza, şiddetinize, kayırmacılığınıza, dayatmalarınıza alışmıyoruz, itiraz ediyoruz. Öğrencilere şiddeti, üniversite kapılarına kelepçeyi, kampüse polis çağırmayı üniversiteyi yönetmek sanan kayyumları üniversitelerimizde istemiyoruz" dedi.

KESK üyeleri "Kayyum Rektör İstemiyoruz", "Gözaltılar Serbest Bırakılsın" sloganları ve alkışlarla eylemi sonlandırdı.