"Yeni Yılda Biz De İşimizde Olmak İstiyoruz"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası emekçileri "Daimi, güvenceli iş talebiyle eylem yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası'nda çalışan fakat pandemi süreciyle birlikte işsiz kalan emekçiler ve eğitimciler seslerini duyurmaya çalışıyor.

"Güvenceli, Daimi İş" talebiyle bir araya gelen Meslek Fabrikası emekçileri, eylemlerinin 8. gününde basın açıklaması yaptı.

"Gelecek Kaygısına Son Daimi İş İstiyoruz" yazılı pankart açan işçiler ve eğitim emekçileri "Taşerona Son" "Sesimize Ses Ver", "Emekçiyiz Haklıyız Kazanacağız", "Kadınlar İstihdam İstiyor", "Yeni Yılda Biz De İşimizde Olmak İstiyoruz" yazılı dövizler taşırken "İş, Ekmek, Özgürlük", "Emekçiyiz, Haklıyız, Kazanacağız", "Susmuyoruz, Hakkımızı İstiyoruz", "Yaşasın Onurlu Mücadelemiz", "Güvenceli Gelecek, Güvenceli İş" sloganları attı.

Eylemde açıklamayı Büşra Güngör okudu. Güngör, meslek fabrikası emekçileri olarak daimi iş taleplerine yanıt alıncaya kadar haklı mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti.

İktidarın ekonomik krizin faturasını emekçi halka yüklemeye çalıştığını, üstüne de koronavirüsun kol gezdiği yaşam mücadelesinde işsizlikle yüz yüze kaldıklarını söyleyen Güngör "Bu adaletsizliği haksızlığı kabul etmiyoruz" dedi.

 

"Bugünü De Atlattık Demek İstemiyoruz"

Taşeron çalışmanın kölelik olduğunu söyleyen ve buna son verilmesinin gerektiğini belirten Güngör, "Bizler taşeron sistemin mağdurlarıyız. Her gün eve giderken bugünü de atlattık demek istemiyoruz. Daimi, güvenceli iş istiyoruz" dedi.

İhale süreci bittiğinde hiçbir haktan faydalanamadıklarını da belirten Güngör, seslerinin duyulması için, taleplerine yanıt alana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.