Pepsi İzmir Depoda 40 İşçiyi İşten Çıkardı

Pepsi'nin İzmir deposunda çalışan 40 işçi işten çıkarıldı. İşçilere ya çıkışlarını imzalayıp çıkmamaları halinde 25. maddeden çıkarılacakları bildirildi.

Pepsi'nin İzmir deposunda çalışan 40 işçi işten çıkarıldı. Depoların taşerona devredeceğini söyleyen işçiler, "Ya çıkış imzalayacaksınız haklarınızı alıp ya da 25.maddeden çıkarırız" dayatması ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek zorla istifa ettirildiklerini söyledi.

Tek Gıda-İş Sendikasının örgütlü olduğu Pepsi firmasının depolarında ise sendika sendikal örgütlenme olmadığını aktaran işçiler bu konuda da sendikaya tepki gösterdi.

İşçiler "Sendika bizi görmezden geliyor depoları üye yapmıyor. Şimdi ise Pepsi girdi-çıktı yapıyor. Ya kıdemsiz ihbarsız 25. maddeden çıkarırız ya da çıkış imzalayın diyorlar. Aslında işveren işten atma yasağını deliyor" dedi.

İstanbul ve Ankara'daki depolarda da geçtiğimiz günlerde işten atmaların olduğunu belirten işçiler, "Şeflere ve müdürlere 4 brüt fazladan verecekler ama işçiye yok. Ya parayı alıp çıkış imzalayacaksınız ya da 25. madde diyorlar. Pepsi'de tek gıda iş örgütlü ama depolardaki işçileri üye yapmıyorlar. Bu da başka bir şeyin göstergesidir" ifadelerini kullandı.