< Cezayir'deki İşçilerin Hakları 2 Yıldır Ödenmiyor

İnşaat-Sen, Kayı İnşaat'ın Cezayir'deki şantiyelerinde işçilerin 2 yıldır maaşlarını alamadığını belirterek, en kısa sürede ödenmesi uyarısında bulundu.

İnşaat-Sen, Kayı İnşaat'ın Cezayir'deki şantiyelerinde işçilerin 2 yıldır maaşlarını alamadıklarını beliterek konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İnşaat-Sen, Kayı İnşaat'ın Cezayir'deki Bechar Askeri Hastane, Cite Financiere, Oran Askeri Konaklama ve Ouargla Askeri Hastane şantiyelerinde çalışan işçilerin 2 yıllık maaşlarının ödenmediğini belirtti.

Patronun işçileri bir yıldır oyaladığı, işçilerin 28 Aralık 2019'da maaşlarını alamadıkları için Cezayir'de grev yaptığını, dava açtığını belirten sendika, yüzlerce kez patronlarla görüşüldüğünü ancak buna rağmen verilen tek cevabın, "Bekleyin" olduğunu aktardı.

İnşaat-Sen açıklamasında "Kimse Kayı İnşaat patronlarından sadaka istemiyor. Zorlu koşullarda çalışan her bir işçinin hak ediş ücretlerini ödemek zorundasınız" denildi.

Kayı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Yılmaz'ın işçilere düzenli aralıklarla ses kayıtları gönderip, metinler attığı ve hepsinde "Kimsenin parası bizde kalmaz" ifadesini kullandığı belirtildi.

İnşaat-Sen açıklamada "Patronların işçilerin boğazına girmeyen ekmeğe el koyarak zenginliklerine zenginlik kattığı ifade edilen açıklamada, "Kimse işçileri bir başına, yalnız, susarak bekleyecek sanmasın. Bu ülke sizin gibi hak yiyen patron çok gördü. Ama emin olun o şantiyeleri elleriyle kuranlar sizden çok daha kalabalık.

Grevle, direnişle 2 yıldır işçiler hakkını almaya çalışıyor. Sabır tükendi. Kayı İnşaat Yönetimi'nden işçilerin alınterini gasp etmeyi bırakıp derhal ödeme yapmasını bekliyoruz. Bir kez daha oyalamaya kalkmayın. En kısa sürede ödeme yapılmaması durumunda somut eylem planımızı uygulamaya koyacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz" uyarısında bulundu.