Antep'te özel SANKO Hastanesinde oksijen tüpü patlaması sonucu ağır yaralanan Akademisyen Hasan Özyıldız hayatını kaybetti.

Antep'te özel SANKO Üniversitesi Hastanesi Covid-19 yoğun bakım ünitesinde yüksek akım oksijen cihazındaki patlama ve yangında ağrı yaralanan akademisyen Hasan Özyıldız (38) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Özyıldız'ın ölümüyle yangında yaşamını yitirenlerin sayısı 13'e yükseldi.

Antep'te 19 Aralık günü Özel Sanko Üniversitesi Konukoğlu Hastanesi'nin Covid-19 yoğun bakım ünitesinde saat 04.45 sıralarında yüksek akım oksijen tüpü patladı. Patlama sonucu çıkan yangında yoğun bakım ünitesindeki 8 kişi hayatını kaybetti, diğer hastalar ise farklı hastanelere sevk edildi. Yaralanan hastalardan 4'ü de tedaviye alındıkları hastanelerde yaşamını yitirdi.

Yangında yaralanan ve Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Gaziantep Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Hasan Özyıldız da bu sabaha karşı yaşamını yitirdi.

 

Düşük Kalite Cihaz Ölüme Neden Oldu

Covid-19 hastalarının tedavisinde yaygın olarak kullanılan düşük kaliteli oksijen terapi cihazlarının yangın çıkardığı yönünde çok sayıda hastaneden Sağlık Bakanlığına bildirim yapıldığı ancak cihazların kullanımına devam edildiği ortaya çıkmıştı.

Sağlık Bakanlığı da Antep'teki patlamadan bir gün önce tüm hastanelere yazı göndererek bu cihazların yangına neden olabildiğini bildirmiş ve yangınların önlenmesi için eğitime ağırlık verilmesini istemişti.