Eğitim-Sen'den Rektör Atamasına Tepki

Eğitim-Sen İstanbul 6 Nolu İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi, Boğaziçi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına tepki gösterdi.

Eğitim-Sen İstanbul 6 Nolu İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne daha önce AKP milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasına tepki gösterdi.

Eğitim-Sen, yazılı açıklama yaparak rektörlük seçimlerinin OHAL Kararnamesi ile değiştirilip, siyasetin emrine alındığı, atamaların doğrudan Saraya bağlanarak üniversitelerin esir alınmaya çalışıldığını vurguladı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Bulu'ya ilişkin "Hiçbir demokratik teamüle uymayan bir uygulamayla Boğaziçi Üniversitesine atanan AKP'li kayyum rektörü Melih Bulu üniversite bileşenlerinin rektörü olamaz" denildi.

"Öğrencilikten beri hayalim rektör olmaktı" diyen Varşan Kök'ün ODTÜ'ye atandığı ve tepki alan uygulamaları hatırlatılan açıklamada "Melih Bulu daha önce görev yaptığı okulda haksız bir uygulamaya itiraz eden öğrencisine 'paran yok mu, tam burslu musun' gibi karşılık veren birinin Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması kabul edilemez" denildi.

Öğrencilerin Boğaziçi Üniversitesi'ne girmek için neredeyse tam puan alması gerekirken, Boğaziçi Üniversitesinde akademisyen olmak için bazı bölümlerinde muhakkak yurtdışında post doktora yapması gerekirken Boğaziçi Üniversitesi 'ne dışardan kayyum olarak atanan rektörü Boğaziçili üniversite bileşenlerinin asla kabul etmeyeceği ifade edilen açıklamada "İnsan, toplum, doğa yararına, demokratik, katılımcı, bilimsel ve özgür üniversiteyi dün olduğu gibi bugünde savunmaya devam edeceğiz" denildi.