BİMEKS İşçileri Gözaltına Alındı

 Ücretlerini ve tazminatlarını alabilmek için Boğaziçi Üniversitesi önünde eylem yapan BİMEKS işçileri gözaltına alındı. .

Birikmiş ücretlerini ve tazminatlarını alabilmek için aylardır mücadele eden BİMEKS işçileri, bugün yine BİMEKS patronlarından Vedat Akgiray’ın öğretim görevlisi olduğu Boğaziçi Üniversitesi önünde eylem yaptı. İşçiler, BİMEKS patronlarının gasp ettiği haklarının ödenmesi için BİMEKS mağazaları Akgirayların öğretim görevlisi olarak çalıştığı Boğaziçi üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi önünde, BİMEKS ortaklarının işyerleri ve evleri önünde eylemler yapıyor.

Defalarca gözaltına alınan işçiler bugün de Vedat Akgiray'ın öğretim görevlisi olarak çalıştığı Boğaziçi Üniversitesi önünde eylem yaptı. "Hırsızların Kariyeri: Vedat Akgiray Boğ aziçi'nde Akademisyen, Murat Akgiray Ticari Faaliyetlerine Devam Ediyor, Ahmet Akgiray Özyeğin'de Akademisyen, Murat Selçuk Polsan'da Genel Müdür" yazılı pankart açan işçiler yine polis saldırısına uğradı.

Milyarlarca liralık dolandırıcılık yapan işcilerin haklarını gasp eden patronlara tek bir soru dahi sormayan devlet işçiler haklarını istediğinde şirketler polis ablukasına alınıp korunuyor. İşçiler ise işkenceyle gözaltına alınıyor. Sermaye sahipleri milyarlarca liralık dolandırıcılık yapıp ardından üniversitelerde akademisyenlik yapabiliyor.

Boğaziçi Üniversitesi önünde haklarını isteyen BİMEKS işçileri 15'inci kez gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar: Dilek Aslan, Leyla Akıncı, Atakan Başaran, Zeynel Çiftgöz, Umut-Sen sözcüsü Betül Celep, Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu