< Asgari Ücret AGİ Dahil 2825 TL

2021 yılı için geçerli olacak asgari ücret AGİ dahil 2 bin 825 TL olarak açıklandı. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu son toplantısını gerçekleştirdi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2021 yılı asgari ücretinin brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendiğini açıkladı.

Komisyonda işçileri temsilen bulnan Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, "Karara muhalif kalıyoruz, katılmıyoruz. Açıklanan ücret işçi beklentilerini karşılamaktan uzaktır" dedi.

Türkiye İşverenler Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ise "Zorlu bir süreci tecrübe ettik. Bu durum en başta çalışan kesim, işçiler için zor aynı zamanda işveren için de zor. Enflasyonun 7 puan üzerinde bir refah payıyla asgari ücrete karar verilmiş oldu" dedi.

DİSK 2021 yılı asgari ücretin insan onuruna yaraşır bir üret olmasını ve net 3800 TL'ye yükseltilmesi gerektiğini belirtmişti.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise "3 bin liranın altındaki teklif, insanları mutlu edecek bir teklif olmaz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na 3 bin liranın üzerinde bir teklif getirilmelidir" demişti.