Migros İşçileri Ücretsiz İzinde

Migros deposunda çalışan işçiler ücretsiz izne gönderilince, protesto için dün bir basın açıklaması yaptı.

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN), Çayırova’da bulunan Migros deposu önünde bir araya gelerek, ücretsiz izne gönderilen üyelerinin taleplerini açıkladı. Açıklamada “Ücretsiz izin veriyorsunuz, ücretli hayat devam ediyor” pankartı açıldı, “Direne Direne Kazanacağız”, “Depo İşçisi Yalnız Değildir”, “Yaşasın Sınıf Dayanışması” sloganları atıldı.

Açıklamada söz alan HDP’li Musa Piroğlu “İşçi sınıfına örgütsüzlüğü dayatıyorlar. Örgütsüz bırakılan işçilere kuralsız çalışmayı kural olarak dayatıyorlar. Salgın patronlar tarafından fırsat olarak kullanılıyor. Bize işsizlik, yoksulluk olarak dönen salgın patronların elinde bir fırsat oluyor” dedi.

Ücretsiz izne gönderilen Sevim Göneş 1 aydır ücretsiz izinde olduğunu söyleyerek bununla geçinmenin mümkün olmadığını söyleyerek, “İçeride arkadaşlarımız baskı altında ve pislik içinde çalışıyorlar. Salgın var diyorlar ama tuvaletler kirli, mağazalara gönderdiğimiz ürünlerin hayvan dışkısı içinde. Ben bu şartlar altında çalışmıyorum. Ücretsiz izin kaldırılsın. Migros bu uygulamadan vazgeçsin. Hakkımı savunacağım ve alacağım. Ne yaparlarsa yapsınlar. Önüme taş koysalar o taşı kırıp geçeceğim” dedi.

Bir diğer işçi de Migros’un salgını her yere taşıdığını söyleyerek, mobingin de devam ettiğini anlattı.