< Sinbo İşçileri Kazandı...

TOMİS üyesi oldukları için ücretsiz izne çıkarılan Sinbo işçilerinin mücadelesi kazanımla sonuçlandı.

Haramidere Sanayi Bölgesinde bulunan Sinbo elektrikli ev aletleri fabrikasında Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası üyesi olmalarının ardından iki kez üst üste ücretsiz izine çıkarılan ve 31 gündür işe dönme mücadelesi veren üç kadın işçinin mücadelesi kazanımla sonuçlandı. İşçiler Pazartesi günü işbaşı yapacak.

Fabrika önünde TOMİS tarafından yapılan açıklamada pandemi önlemi gerekçesiyle TOMİS üyesi 6 işçinin ücretsiz izne çıkarıldığı fakat asıl olarak pandemi Sendikal örgütlenmeye bir saldırı olduğu ifade edildi. "Sürecin başından beri her türlü hukuki mücadeleyi verdik ve 2 aylık ücretsiz iznin bitmesinin ardından fabrika önünde direniş çadırımızı kurduk. Direnişimizi günden güne büyüttük" denilen açıklamada Sinbo işçilerinin eyleminin basından meclise kadar toplumun birçok kesiminde yer bulduğu ifade edildi.

Ücretsiz izin saldırısı ve Sinbo'daki ağır çalışma koşullarının giderilmesi, sendikal hakların tanınması Sinbo’da insanca çalışma koşullarının hayata geçirilmesi için verilen mücadelenin 31. gününde sonuç verdiği ve kazanımla sonuçlandığı ifade edilerek "Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin Sinbo yönetimi ile yaptığı görüşmede Sinbo yönetiminin sendikal faaliyetleri engellediği tescillenmiştir. 6 üyemiz aradaki hak kayıpları giderilerek 21 Aralık'ta işbaşı yapacak. Dostlar biz direnerek kazandık, ücretsiz izni de kaldıracağız. Tüm Sinbo işçilerini TOMİS'e üye olmaya davet ediyoruz. Ücretsiz izin saldırısını püskürttük! Sıra Sinbo’da toplu sözleşmeye oturmakta'' denildi.