< KHK'lılar İnsan Hakları Forumu Düzenledi

İstanbul KHK'lar Platformu İnsan Hakları Haftası'ndaki eylem programını bugün İnsan Hakları Forumu ile sonlandırdı.

İstanbul KHK'lılar Flatformu, 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası nedeniyle Kadıköy Beşiktaş İskelesi önünde başlattığı " KHK'lar İnsan Hakları Suçudur. Bu Suça Ortak Olmayın" şiarıyla gerçekleştirdiği bir haftalık eylem programını bugün bitirdi.

Bir hafta boyunca iktidarın KHK ve OHAL zulmünün yarattığı hak ihllalerini kamuoyu ile paylaşan platform üyeleri bugün de "KHK ve İnsan Hakları Forumu" düzenledi.

Tek tek söz alan KHK'lılar yaşadıkları güçlükleri ve acıları anlattılar. Foruma barış akademisyenlerinden Tuna Altınel 'de destek verdi.

Forum sırasında sık sık " KHK'lar Gidecek Biz Kalacağız " " insanlık Onuru İşkenceyi Yenecek", " İnsan Haklarıyla İnsandır" "Çıplak Arama İnsanlık Suçudur", "Ne Darbe Ne OHAL Demokratik Türkiye" sloganları atıldı.

Platform adına konuşan KHK'lılar AKP'ye ve mecliste bulunan tüm partilere seslenerek "Bizler haksız ve hukuksuz şekilde işimizden ve ekmeğimizden edildik. Ölüme terk edildik. Kısa bir süre önce kamuoyuna açıkladığımız OHAL'in toplumsal maliyetlerinde de görüldüğü gibi KHK'lar işkenceye ve ölüme dönüştü. Şu ana kadar 623 KHK'lı intihar, kanser veya çeşitli nedenlerle hayatını kaybetti. TBMM sorumluluk almalıdır. Süreç daha fazla uzarsa onarılamaz tahribatlara yol açacaktır. Başta iktidar partisi ve tüm muhalefet partilerine bir kez daha bu meydandan sesleniyoruz. Biz bu günleri unutmayacağız. Yanımızda olanları da sessiz kalanları da unutmayacağız.

İktidarın reform söylemlerine değinen KHK'lılar reforma KHK'ların ve fiili olarak devam eden OHAL'in tüm sonuçlarıyla iptal edilmesiyle başlanması gerektiğini belirterek "Bu sürecin devamı daha fazla ölüm, daha fazla sosyal yıkımdır. O nedenle acilen buna son verilmelidir" dedi.

Forumda tüm KHK'lılara dayanışmaya ve mücadeleye katılmaları çağrısı ile yapıldı.