Ankara'da Haber-Sen'in PTT Genel Müdürlüğü önünde sürgünlere ilişkin yapmak istediği basın açıklamasına polis saldırdı. Saldırı sonrası sendikanın genel merkez önünde açıklama yapıldı.

Ankara'da Haber-Sen'in PTT Genel Müdürlüğü önünde Sendika Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu'nun sürgün edilmesine ilişkin yapmak istediği basın açıklamasına polis saldırdı. Saldırı sırasında sendika flamalarının kırıldığını belirten emekçiler polisle yaşanan tartışma sonrası sendikanın genel merkez binasının önünü geçti.

Haber-Sen üye ve yöneticileri sendikanın genel merkezi önünde açıklama yaptı. "Karanlığa Teslim Olmayacağız Baskılar, Soruşturmalar, Sürgünler Bizi Yıldıramaz" yazılı pankart açan emekçiler sık sık "Baskılar Bizi Yıldıramaz", "Direne Direne Kazanacağız" sloganları attı. Eyleme KESK Eşbaşkanları Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik de katıldı.

Eylemde basın açıklamasını Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan yaptı. Polis saldırısına tepkilerini dile getiren Balcan, tüm emekçilerin yanyana omuz omuza mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak sözlerine başladı.

 

"PTT Çalışanlarının ve Halkın Sağlığı Tehlikeye Atılıyor"

PTT Emekçilerinin Covid-19 Pandemisi sürecinde, yoğun bir şekilde çalışarak milyonlarca kişiye hizmet üretmeye devam ettiğini, sağlık emekçilerinden sonra sahada en aktif çalışan ve bu süreçten etkilenen emekçiler olduduğunu vurgulayan Balcan, "Posta Emekçilerine enfeksiyon riskiyle ilgili bilgilendirmenin yapılması, gerekli ve yeterli ekipmanın sağlanması, tüm işyerlerinin ve araçların düzenli aralıklarla dezenfekte edilmesi, tüm çalışma alanlarının sosyal mesafe kurallarına göre yeniden düzenlenmesi ve tüm dağıtım süreçlerinin riski en aza indirecek biçimde yeniden tasarlanması zorunluluk iken yetersiz tedbirlerle gerek PTT çalışanlarının ve gerekse de yurttaşların sağlığı tehlikeye atılmaktadır" dedi.

Haber-Sen olarak salgının başından itibaren tüm önlemlerin alınması, olumsuz çalışma koşullarının düzeltilmesi amacıyla yaptıkları basın açıklamaları ve sosyal medya çalışmaları sonrasında üyeleri ve yöneticilerinin sürgün edildiğini belirten Balcan, "Sendikamızın gerçekleri dile getirmesinden rahatsız olan PTT yönetimi şimdi de Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu’nu Zonguldak’tan Şanlıurfa Akçakale’ye sürgün ederek yasalara aykırı, hukuksuz işlem yapmıştır" dedi.

 

"PTT Yönetimi Suç İşlemiştir"

PTT yönetiminin uluslararası sözleşmeler ve kanunlara göre yapılmaması gerekeni yaptığını, sendika yöneticisinin görev yerinin değiştirilmesinin yasalara aykırı olduğunu ve bunu çok iyi bilen PTT yönetiminin sendika genel sekreterini sürgün ederek sendikayı susturma çabası içine girdiğini belirten Balcan, "Çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve pandemiye karşı tedbirlerin hayata geçirilmesini talep eden emekçilerin sürgünü insanlık suçudur. Sendikal örgütlenmeye ve demokratik hak mücadelesine vurulmak istenen bir darbedir, bu asla kabul edilemez!" dedi.

 

"Her Koşulda Mücadelemizi Sürdüreceğiz"

Kurulduğu günden bu yana nitelikli kamusal hizmeti savunan Haber-Sen'in, haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı her koşulda mücadele ettiğini belirten Balcan "Bugün de bu mücadelesini sürdürmektedir. Sürgünlere, özelleştirmeye, güvencesiz ve esnek çalışmaya, performans sistemine yani çalışma hayatında iş barışını bozan tüm uygulamalara karşı sesini yükseltmiştir; bundan sonra da güçlü biçimde itirazını sürdürecektir" dedi.

 

"Sürgünleri Durdurun"

Sendika Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu’ nun sürgünü geri alınana kadar eylem ve etkinliklerinin devam edeceğini vurgulayan Balcan, PTT Yönetimine seslenerek "Haksız Hukuksuz kararınızdan vazgeçin  Sendikamız Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu’nun  Sürgününü Durdurun.. Sendikamız üzerindeki baskılarınıza son verin" dedi.