"Sürgün Sendikal Örgütlenmeye Darbedir"

Haber-Sen İzmir 6 Nolu Şube üyeleri Sendika Genel Sekreter İbrahim Damatoğlu'nun sürgün edilmesini protesto etti.

İzmir'de KESK'e bağlı Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu'nu Zonguldak'tan Urfa'nın Akçakale İlçesine sürgün edilmesi Haber-Sen İzmir 6 Nolu Şube üyeleri tarafından protesto edildi.

Posta İşleme Merkez Müdürlüğü önünde "Sürgünler Geri Alınsın" yazılı pankart açılan eylemde basın açıklamasını Haber-Sen İzmir 6 No'lu Şube Sekreteri Nuray Çelik yaptı.

"Genel Sekreterimiz İbrahim Damatoğlu sendikal izinli iken sürgün yazısı tebliğ edilmek istenmiş ardından 'tebliğden imtina etti' denilerek alel aceleyle ilişiği kesilmiştir. Pandemi tedbirlerini almakta yavaş hareket eden PTT yönetimi Genel sekreterimizin sürgününde acele karar almıştır" dedi.

Çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve pandemiye karşı tedbirlerin hayata geçirilmesini talep eden emekçilerin sürgün edilmesinin insanlık suçu olduğunu söyleyen Çelik, "Sendikal örgütlenmeye ve demokratik hak mücadelesine vurulmak istenen bir darbedir, bu asla kabul edilemez. PTT Genel Müdürlüğünün sorumluluğu, tüm toplumun sağlığını tehdit eden pandemi sürecinde, büyük bir özveri ve sorumluluk bilinciyle çalışmaya devam eden, hizmet üreten üyelerimizin ve diğer PTT emekçilerinin haklı taleplerini karşılamaktır. Sendikal hak ve özgürlükler çerçevesinde dile getirilen nitelikli kamusal hizmet talebini ve sendikal faaliyetleri baskı kurarak engellemeye çalışmak değildir" dedi.

Çelik, PTT Genel Müdürlüğü'ne seslenerek "Haksız hukuksuz kararınızdan vazgeçin. Sendikamız Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu'nun sürgününü durdurun. Sendikamız üzerindeki baskılarınıza son verin" dedi.