< Baldur İşçileri Greve Gidiyor

Baldur Süspansiyon fabrikasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Grev oylamasına gidildi. İşçiler grev kararı verdi.

Kocaeli Çayırova'da bulunan Baldur Süspansiyon fabrikasında örgütlü Birleşik Metal-İş Sendikası'nın toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.

Daha önce sendikalı üç işçi işten atılmıştı.

 

Patron Oylamaya Gitti İşçiler 'Grev' Dedi

TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamayan ve grev aşamasına gelinen Baldur Süspansiyon patronları iki fabrikada grev oylamasına gitti.

İşçiler grev oylamasının sonucunda 77 evet, 30 hayır, 7 geçersiz oy çıktı. Birleşik Metal İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Baldur Süspansiyon'da işçiler 77 "Evet" oyu ile greve gitme kararı verdi.

 

"Mücadeleyle Kazanacağız"

İşten atılan işçiler sendikal örgütlenmelerine güvenliklerini ifade ederek "Biz içeride olan arkadaşlarımıza güveniyorduk, güvendiğimiz gibi de oldu. Biz uzun yıllardır sendikamıza kavuşmak için mücadele ettik. Şimdi kazanmak için de greve çıkıyoruz" dedi.

Baldur'da çalışan bir işçi ise "Sendikamız öncülüğünde kazanacağımıza inanıyoruz. Arkadaşlarımızın işe geri alınması başta olmak üzere haklarımızı mücadele ederek kazanacağız. Sendikamız baştan beri, 'iş huzurunun bozulmaması' yönünde açıklamalarda bulundu ancak gelinen noktada patron bizi greve zorladı. Sorunlarımızı grevle, mücadeleyle, birlikle çözeceğiz" dedi.