< Konya Belediyesi İşçileri: "Greve Gideriz"

 

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Hizmet İş Sendikası, görüşmelere ilişkin süreci üyelerine yazılı açıklama göndererek bildirdi. İşçiler sosyal medyada ise greve gideceklerini ifade ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika Hizmet İş Sendikası arasında yaklaşık 6 bin taşeron işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.

Belediye ile yapılan görüşmeleri üyelerine yazılı olarak bilgileri ileten Hizmet-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Vacit Sır, "İki aylık müzakerenin sonuna geldik. Bu süreç içinde sendika olarak istediğimiz noktaya gelemedik. İşverenin parasal konuda düşük teklif sunması sonucu masada uzlaşma sağlanamadı. Toplu iş sözleşmesinin bir sonraki adımı olan arabulucu sürecine gitmiş bulunmaktayız" açıklamasında bulundu.

Vacit Sır, "Belediye tarafından sendikamıza 2020 yılı temmuz ayından aralık ayına kadar sadece günlük yevmiyelere yüzde 6 zam teklif edilmiş olup maaş kalemlerine giren sosyal yardımlar ve ikramiye ücretleri için zam teklif edilmemiştir. 2021 yılı için (Ocak-Aralık) dönemi aylık 500 TL (net) zam teklif edilmiştir. Bu zammın içerisinde yevmiyeler, yemek ücreti, yakacak ücreti, sorumluluk ücreti çocuk parası zamları dahildir. Daha önceden alınmakta olan 10 günlük ikramiyeler, 2021 yılı için 20 günlük olmak üzere teklif edilmiştir. 2022 yılı (Ocak-Temmuz dönemi) için enflasyon +2 puan refah payı teklif edilmiştir" ifadeleriyle belediyenin teklifini de aktardı.

Konya Büyükşehir Belediyesi işçileri ise sosyal medyada oluşturdukları "Belediye Taşeronları" adıyla seslerini duyurmaya çalışarak taleplerini ifade ediyor. Belediye işçileri Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a seslenerek beklentilerinin altında bir zam teklifi yapılması durumunda greve gideceklerini belirtiyor. İşçiler sosyal medyada yaptıkları paylaşımla "Bizler gece gündüz demeden şehir için çalışan emekçileriz. Biz yoksak hizmet de olmaz. İki aydır süren görüşmelerden maalesef enflasyonun da altında bir zam teklif edildi. Her şeye zam üstüne zam gelirken, biz emekçinin hali ne olacak Seçimlerden önce bize kadro sözü verildi, ama o da tutulmadı. Biz sadece insanca yaşayabileceğimiz bir zam istiyoruz. Bizim talebimiz en az yüzde 20 zam. Bu yüzden sendika belediyenin teklifini kabul etmedi ve olay arabulucuya gitti. Buradan da istediğimiz bir sonuç çıkmazsa greve gideceğiz" açıklamasında bulunarak greve gitme kararını duyurdu.