< < Ekmekçioğlulları’nda İşçi Kıyımı Sürüyor

Çorum’da Ekmekçioğlulları metal fabrikasında sendikaya üye olan işçiler işten atılmaya devam ediyor.

İktidar her fırsatta "İşten atmak yasaklandı" derken işçiler pandemi sürecinde açlıkla hastlalık kıskacının baskısı altında, bir yandanda ücretsiz izin saldırısı sürerken işten atmalar da artarak devam ediyor. Üstelik öyle işlerin azalması nedeniyle değil, sendikalı oldukları, haklarını aradıkları için toplu halde işten atılıyor.

Çorum'da Ekmekçioğulları Metal fabrikasında Birleşik Metal İşçileri Sendikası üyesi olan işçiler işten atıldı.

Dün fabrika önünde bekleyişlerine başlayan işçiler mücadeleye devam ediyor. Ekmekçioğulları’nda fabrika önünde ikinci gününde devam ederken Birleşik Metal-İş Sendikası işten atılanların 70 kişiyi aştığını açıkladı.