< "Sürgünler Durmazsa Ankara'ya Yürürüz"

Haber-Sen, sendika Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu'nun sürgün edilmesinin ardından basın toplantısı yaparak sürgünlere ve baskılara son verilmezse ve Ankara'ya yürüyeceklerini belirtti.

KESK'e bağlı Haber-Sen, Sendikanın Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu'nun Zonguldak'tan  Urfa'ya sürgün edilmesine ilişkin genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi.

Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, PTT emekçilerinin Covid-19 sürecinde sağlığının tehlikeye atıldığını vurgulayarak sözlerine başladı.

 

"Pandemi Önlemi İstediler Sürgün Edildiler"

Haber-Sen'in salgının başından itibaren tüm önlemlerin alınması, olumsuz çalışma koşullarının düzeltilmesi amacıyla basın açıklamaları yaptıklarını hatırlatan Balcan, yapılan eylemler sonrasında üye ve yöneticilerinin sürün edildiğini belirtti.

Balcan, "Sendikamızın gerçekleri dile getirmesinden rahatsız olan PTT yönetimi şimdi de Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu'nu Zonguldak'tan Şanlıurfa Akçakale'ye sürgün ederek yasalara aykırı, hukuksuz işlem yapmıştır" dedi.

 

"Tedbirde Yavaş Sürgünde Aceleci"

Balcan, "Sendikal hakların, sendika üye ve yöneticilerinin Anayasa, yasa ve uluslararası sözleşmelerle korunduğunu, sendika yöneticisinin görev yerinin değiştirilmesinin yasalara aykırı olduğunu çok iyi bilen PTT yönetimi Genel Sekreterimizi sürgün ederek sendikamızı susturma çabası içine girmiştir. Genel Sekreterimiz İbrahim Damatoğlu sendikal izinli iken sürgün yazısı tebliğ edilmek istenmiş ardından tebliğden imtina etti denilerek alel aceleyle ilişiği kesilmiştir. Pandemi tedbirlerini almakta yavaş hareket eden PTT yönetimi Genel sekreterimizin sürgününde neden bu kadar acele etmiştir?" diye sordu.

 

"Sürgün İnsanlık Suçudur"

Emekçilerin taleplerini dillendirenlerin ve sendikal mücadele yürütenlerin sürgün edilmesinin emekçilere özdağı olduğunu belirten Balcan, "Çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve pandemiye karşı tedbirlerin hayata geçirilmesini talep eden emekçilerin sürgünü insanlık suçudur. Sendikal örgütlenmeye ve demokratik hak mücadelesine vurulmak istenen bir darbedir, bu asla kabul edilemez" dedi.

 

"Ankara'ya Yürürüz"

"Genel Sekreterimiz İbrahim Damatoğlu'nun sürgünü geri alınmadığı taktirde tüm şube ve temsilciliklerimiz tarafından eş zamanlı olarak PTT Başmüdürlüklerinin önünde basın açıklamaları yapılacaktır. Bu zaman içerisindeki gelişmelere göre haksız hukuksuz sürgünün durdurulması için ülkemizin dört bir yanından Ankara'ya yürüyüş düzenleyip, sendikamız üzerindeki baskıları haksız hukuksuz sürgünleri protesto amaçlı PTT Genel Müdürlüğü'nün önünde basın açıklaması yapılacaktır" diyen Balcan, PTT yönetimine seslenerek "Haksız hukuksuz kararınızdan vazgeçin… Sendikamız Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu'nun sürgününü durdurun" diyerek sözlerini tamamladı.

Haber-Sen üyelerine KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen de toplantıya katılarak destek verdi.