< Özer Elektrik İşçilerinin Eylemi Kazanımla Sonuçlandı

Gebze'de 130 gündür işe dönme mücadelesinde olan Özer Elektrik işçilerinin mücadelesi kazanımla sonuç verdi. İşçilerin talepleri, 130 gün süren mücadelesi sonunda kabul edildi.

Gebze'de bulunan Özer Elektrik'te çalışan işçiler, DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Gebze 2 No'lu Şube'ye üye olmalarının ardından 25/2 maddesinden işten atılmaları üzerine fabrika önünde eyleme başlamıştı. Bu süreçte patron da sendikanın yetkisine itiraz etmişti. Özer Elektrik işçilerinin 130 gün süren direnişi kazanımla sonuçlandı.

Birleşik Metal-İş Gebze 2 No'lu Şube Sekreteri Engin Kulu, "Cuma günü işveren avukatı ve sendikamızın avukatı arasında bir protokol imzalandı. İşçilerin tüm alacakları alındı. 25/2 maddesi kaldırıldı. İşe geri dönmek isteyenlerin önündeki engellerde kaldırıldı. Bu karar işçilerin onayıyla alındı" dedi.

130 gün süren eylemin bu bölgede de etkili olduğunu belirten Kulu, işçilerin dört koldan kuşatıldığı bir süreçte canlılık kattı. İşçiler çeşitli baskılarla karşılaşmalarına rağmen direnmeye devam etti ve bunun sonucunda kazandı" dedi.

Kulu şu an kesinleşmiş yetkiyi beklediklerini belirtti.