Özak Tekstil İşçileri İşbaşı Yaptı

Özak Tekstil işçileri sonunda işbaşı yaptı.

Urfa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet yürüten Özak Tekstil Fabrikası, Covid-19 nedeniyle üretime ara vererek, fabrikada çalışan tüm işçileri ücretsiz izne ayırmıştı. İşçiler kısa ödenekten yararlanarak geçimini sağlamaya çalışırken, fabrika 1 Haziran’da tekrardan üretime başladı. Ancak sadece Hak İş’e bağlı Öz İplik İş Sendikası üyesi işçiler işe geri alırken, DİSK Tekstil İşçileri Sendikası üyesi 25 işçi işe geri alınmadı...

Hakları elinden alınan 25 işçinin 8 ay süren mücadelesi sonuç verdi ve işçilere işe geri dönebilecekleri söylendi. İşçiler, 2 gün önce işe geri alındı, ancak ağır baskılar altında çalıştıklarını söylüyorlar. Tekstil Sen üyesi işçiler, direk gece vardiyasında çalıştırılmaya başladılar. Bunun gerekçesini de diğer işçilerle temas etmelerini engellemek olarak yorumluyorlar.